maandag 27 mei 2019

Indeling kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Bekijk het bord Tuin indelingen van reginavanderwallen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Tuin indelingen , Tuin en Tuin ideeën.

Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels. Een klein stukje natuur midden in de stad… Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp. Hier zijn natuurlijk allerlei tips en tricks voor bedacht.


Maak in deze blog kennis met een aantal handige tips voor het inrichten en ontwerpen van een kleine tuin. Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten. Dan hebben wij voor jou hét stappenplan voor het inrichten van een kleine tuin , zodat ook jij thuis kunt genieten van de zon.


Een lijstje met hoe je je tuin denkt te gaan gebruiken en hoeveel tijd je hebt voor onderhoud. Een tweede lijstje met daarop wat voorbeelden van wat je wel en niet mooi vind aan andere tuinen. Inspiratie doe je op bij tuinen die je vaak genoeg ziet op televisie bij Eigen Huis en Tuin of bij vrienden en familie.

Bij het opstellen van het grondplan is het daarom handig om in schaal te werken. Geef op de tekening ook aan waar bestaande poorten en deuren zitten. Heb je een kleine tuin , dan kun je het beste voor planten met een lange bloeitijd kiezen, zoals ooievaarsbek (Geranium).


Planten als pioenen, die maar een paar weken bloeien en relatief veel plaats innemen, passen beter in een grote border. Probeer een kleine tuin groter te laten lijken door even te kijken welke elementen er sowieso beschikbaar zijn. Plaats de beplanting en de elementen zo dat bomen of struiken van de buur als het ware ook in uw tuin staan. Zo lijkt uw tuin alvast groter.


De perfecte kleine tuin heeft een indeling waarbij het lijkt alsof de tuin groter lijkt. Dit kun je doen op verschillende manieren. Hierdoor zie je niet waar je tuin eindigt en lijkt het daardoor een stuk groter. De tuin heeft een eenvoudige indeling met een strook groenblijvende planten, een grasveld en een terras. Een ideale tuin als je weinig tijd hebt om de tuin te onderhouden of van rust en ruimte houdt.


Groen in de tuin zorgt voor een heleboel sfeer en bovendien is uit onderzoek naar voren gekomen dat een groene ruimte gezond is en voor rust zorgt. Massa zijn terrassen, paden en bouwkundige elementen. De beschikbare ruimte is bij kleine tuinen eerder beperkt en dus moet er efficiënt en creatief met deze ruimte omgegaan worden.


Wil je een kleine tuin ontwerpen, dan kan je een beroep doen op een tuinarchitect. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken? Ga dan naar tuinvrouwhuisman.


Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien.

Wie weinig plaats heeft, moet slim zijn. Met een goed doordacht tuinontwerp lijkt zelfs de kleinste stadstuin een groen paradijsje. Hij weet perfect hoe je een tuin optisch groter doet lijken en welke planten je tuintje niet zullen overwoekeren. Het geeft je tuin een beetje een ruwe uitstraling.


Deze plantenbakken zijn perfect als je juist niet van strak en gelikt houdt. De klein blijvende rhododendrons zorgen er op hun beurt weer voor dat de tuin toch nog een lieflijk tintje krijgt. Deze kleine voortuin is wat ons betreft perfect in balans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.