maandag 27 mei 2019

Latrinevlieg bestrijden

Een ander opmerkelijk punt is dat fruitvliegen vaak op en rond het object zitten waar ze het best gedijen zoals: rottend fruit, vuilnisbak, etensresten, terwijl de latrinevlieg altijd tegen de ramen zit omdat hij naar buiten wil. Latrinevlieg ( Leptocera spp ) Latrinevliegen zijn vochtminnende kleine vliegjes die men vaak opeens in grote aantallen tegen kan komen op de muren en de ramen. De larven van deze vliegen leven vaak in rottend dierlijk en plantaardig materiaal of in mesthopen, afvalwater en rioleringen. Wij bestrijden ongedierte in Amsterdam.


Latrinevliegen bestrijden , een praktijkvoorbeeld In het pand van een instelling werd hinder ondervonden van latrinevliegen (Leptocera spp.) in de lichtbakken van de grootkeuken.

Het betrof een ouder pand dat recentelijk geheel gerenoveerd was. Motmuggen zelf bestrijden. Voordat je contact opneemt met een professioneel ongediertebestrijder, wat je hier kan doen, kan proberen om motmuggen zelf te bestrijden met huismiddeltjes. Kleine vliegjes zoals de fruitvlieg, latrinevlieg en grasvlieg, vormen een gevaar voor uw gezondheid bij aanraking met uw voedsel.


Rioolvliegjes bestrijden doet u beter niet zelf. Omdat het gevaar bestaat dat u besmet kan geraken door de vieze schimmels en bacteriƫn laat u de rioolvliegjes bestrijden liever over aan een professional met een beschermd pak. Als u er zelf achter aan gaat, loopt u de kans dat u binnen het uur weer last heeft van rioolvliegjes.


Indien de vliegen niet worden bestreden , wordt de plaag alleen maar erger.

Maar wat kunt u zelf doen om de plaag te stoppen? Lees meer over de latrinevlieg en de bestrijding in onderstaand artikel. Tips bij het bestrijden van vliegen De bewoners van een bungalow kregen vorig jaar last van latrinevliegen en zochten contact met de afdeling ongediertebestrijding van een naburige gemeente. Deze wees ze op een vermoedelijke lekkage, maar om dit vast te stellen zou de vloerbedekking moeten worden verwijderd. Vraag het maar aan mensen die al eerder last hebben gehad van deze smerige beestjes!


Sommigen bellen ons zelfs in tranen op, want de rioolvliegjes zijn schadelijk en komen altijd met duizenden. Plaagdieren en ongedierte voorkomen en bestrijden De natuur biedt ons veel moois maar af en toe kan het ons ook problemen opleveren. Vooral als het gaat om beestjes die in onze huizen kruipen. Een enkele insect in huis is niet zo erg maar wat als ze met velen tegelijk onze woning komen bezoeken?


Een motmug staat ook wel bekend als aalputmotje of motvliegje. Het is een klein behaard mugje en wordt door haar vorm wel eens omschreven als kleine hartjes die op de muur zitten. Na goede weringsacties is het bestrijden van motmuggen vaak niet nodig.


Neem contact op met Anticimex voor meer informatie over preventieve maatregelingen of als u last heeft van een plaag. Als je ziekte wilt voorkomen, kun je dus maar beter beginnen met vliegen bestrijden ! Vliegenbestrijding is nuttig. Daarom hierbij een aantal tips om vliegen te bestrijden en een vliegenplaag buiten je huis te houden… 1. Omdat ze zich snel voortplanten is het zaak direct in actie te komen en niet te wachten tot het inmiddels een ware plaag is geworden.

Bestrijden van de fruitvlieg in huis! Als je de bron uit je huis hebt verwijderd die fruitvliegen aantrekt, dan ben je in een mum van tijd van de fruitvliegjes verlost. Vind je de bron niet, dan zul je handmatig fruitvliegjes moeten bestrijden … Een elektrische vliegenmepper rond wapperen is een optie, maar dat kost tijd en moeite. Dergelijke broedplaatsen worden in kruipruimtes van woningen onder meer gevormd daar waar de afvoer van de gootsteen lek is of als er iets mankeert aan de afvoer van het toilet. De latrinevlieg ondergaat een volledige gedaanteverwisseling De larven leven in mesthopen, gierkelders, afvalwater en rioleringen.


Ook in kruipruimtes waar leidingen kapot zijn, of waar drab is ontstaan kun je ze tegenkomen. De larven komen tevens voor op zeer vochtige plaatsen waar de bodem verontreinigd is met rottend organisch materiaal. De nadelige gevolgen die de aanwezigheid van de motmug in uw huis kunnen hebben voor de gezondheid maken het noodzakelijk deze insecten te bestrijden. Het bestrijden van latrinevliegen is na het wegnemen van de ontwikkelingsbronnen en het nemen van goede weringsmaatregelen niet nodig.


Eventueel kan er bij overlast in mesthopen of gierkelders worden overgegaan tot een bestrijding van de vliegenlarven (maden) in de mest, met behulp van daartoe toegelaten biociden. Rouwvliegen en vooral hun nakomelingen gedijen het best op een zonnige, vochtige plek. Planten op de vensterbank die continu vochtig zijn, zijn dus een ideaal doelwit. De vliegjes zijn onschadelijk voor de mens.


Aan (met name jonge) planten kunnen ze echter wel schade aanbrengen. Lees er alles over op onze website. Het zijn WEL fruitvliegjes, ik heb een restaurant geha onderin de kelder stonden de lege flessen zoals chocomel en koffieroom, uit de chocomel komen de bruine vliegjes en uit koffiemelk komen witte vliegjes.


Ik heb het bestreden met een Vapona product, het is niet schadelijk voor mensen, elke dag in buurt kan ik niet aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.