dinsdag 21 mei 2019

Dahlia planttijd

Hoe en wanneer u dahlia plant leest u hier. Voorjaar is planttijd Wanneer de kans op (nacht)vorst is geweken, kunnen dahliaknollen geplant. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat. Ook vind ik dat de dahlia ’s tegen het eind van het seizoen langer op de vaas staan dan de eerste maanden.


Tip: Als je dahlia ’s op de vaas zet, voeg dan een paar druppels chloor = bleekmiddel toe aan het water, dan staan ze zeker een dag langer en blijft het water ook schoner.

Hoe meer je knipt, hoe meer hij bloeit. En knip uitgebloeide blommen weg. Waterlelie- dahlia ’s lijken sterk op de decoratieve dahlia ’s. De bloemen zijn ook iets kleiner. Ze hebben een minder uitbundig, iets ‘voornamer’ uitzicht dan de decoratieve dahlia ’s.


Wanneer u onze Showtuin bezoekt, kunt u ter plaatse al onze soorten bekijken en uw keuze maken voor het nieuwe seizoen. Bestellen u kunt, als particulier, via de shop op deze website. De lagere soorten dahlia zijn heel geschikt om in perken of bloembakken op terras of balkon te planten.

Zoals de naam zegt, lijken ze een beetje op een waterlelie. De plant is niet winterhard. Daarom kunt u de knollen het beste oprooien vóór de eerste vorst. Direct na de laatste nachtvorst kunt u ze planten. Of start eerder in maart met potten in een serre of uw huis.


Wil je eigen dahlia ’s uit de tuin in een boeket schikken? Met de juiste verzorging verleng je jouw dahliaboeket met meerdere dagen: Wacht eerst tot de bloemen van je tuindahlia geopend zijn. Wij garanderen topkwaliteit, lage prijzen en snelle levering.


Het geslacht omvat een tiental soorten, die wild voorkomen in Mexico. Dahlia ’s als snijbloem uit eigen tuin. Verwijder de uitgebloeide bloemen om te zorgen dat hij zoveel mogelijk energie blijft stoppen in nieuwe bloemen.


Tijdens de hete zomermaanden zijn dahlia ’s erg dorstig en moeten vaak worden gegoten. Belangrijk is het dat stuwvocht (“natte voeten”) wordt vermeden. De juiste planttijd voor dahlia ’s is begin mei als de nachtvorst niet meer diep in de bodem dringt dat de bollen beschadigd kunnen worden. Gladiolen bollen produceren nieuwe bollen boven de moederbol, in tegenstelling tot andere bollen, waar babybollen onder de moeder groeien.


In het najaar kunt u de gladiolen bollen opgraven, ze scheiden, wassen en drogen. Leg ze tenslotte op een koele, droge en donkere plaats totdat de planttijd voor het volgend voorjaar zich weer aandient. Bekijk produkt eigenschappen.

Levering: Vanaf half februari. Informeer mij wanneer dit product op voorraad is. De oorspronkelijke dahlia ’s zijn kale, opgaande en doorlevende planten met langwerpige knolachtige wortels. Maar terwijl de spaanse veroveraars hun introductie van aardappels, tabak, maïs en tomaten in de westerse wereld vierden, vonden deze de dahliaknol maar vies smaken en negeerden hem.


Je kunt een dahlia ook stekken. Wanneer de eerste lichte nachtvorst over de zomerbloeiende bloembollen zoals dahlia ’s is geweest, en de stengels en het blad verkleurd zijn, is het moment aangebroken om de knollen uit de grond te halen en ze naar de winterberging over te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.