donderdag 13 juni 2019

Groenten maart

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke groenten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere groente (geen seizoensgroente) het plotseling goed doen.


De seizoensgroenten maart zijn deze maand aan de beurt. Met de groentekalender van Velt ontdek je per maand van welke groenten je kunt genieten. Hieronder vind je algemeen overzicht van de groenten per maand. Wil je weten wat je ermee kunt doen?


Klik dan op de naam van de groente! Ook Rucola is een snelle kiemer en kan reeds in maart worden gezaai we kennen het beter als raketsla maar om het heel moeilijk te maken is het eigenlijk een koolsoort. Ook andere koolsoorten kunnen begin maart worden gezaaid.


Groenten maart

Doe dit op een beschut plantbed dat voorzien is van een stevige dosis extra compost. Bekijk de moestuinkalender maart. Rol je mouwen maar op, want in maart gaat het moestuinseizoen echt van start.


We kunnen al wat gewassen zaaien en er valt zelfs al wat te. Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen. Op de groentekalender van maart vind je vooral knollen, kolen en bladgroenten terug. Je kunt dus heerlijke stoofpotjes maken met wortelen, ajuin, aardappeltjes en rapen. Toch kun je deze maand ook al genieten van de eerste lekkere bloemkolen, radijsjes, spinazie en veldsla.


Groenten maart

Koken met seizoensgroenten in maart. Aardperen hebben iets weg van gerookt spek als je ze kookt. Ze zijn daarom erg lekker in soep en stoofpotten. In maart zijn de temperaturen nog laag, maar het wordt stilaan mooier weer.


Ontvang de lente dan ook zoals het hoort, met de opname van de nodige vitaminen en mineralen, en laat de grijze winter achter je. Ontdek welke heerlijke groenten en fruit bij dit seizoen horen: met gezonde voeding voel je je lekker in je vel. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Allerlei groenten kunnen nu gezaaid worden om verse en gezonde producten te garanderen.


Tomaten Tomaten of Lycopersicon esculentum dienen nu gezaaid te worden. Zaai bij voorkeur vanaf half maart om verdere teeltproblemen te voorkomen. De laatste wintermaand is aangebroken! Nog even en we kunnen weer heerlijk genieten van verse bladgroenten!


ETEN MET DE SEIZOENEN – GROENTEN EN FRUIT IN MAART. Officieel moeten we nog een paar weekjes wachten voor de lente officieel begint, maar door al die eerste zonnestraaltjes van de afgelopen week krijg ik nu wel echt de lentekriebels. Een nieuw seizoen betekent ook dat er hier weer nieuwe groenten en fruit op het menu staan. Zo geef jij je moestuin een goede start.


Groenten maart

Maart is dé maand om heerlijk te zaaien. Tomaten (Lycopersicon esculentum) zaai je vanaf half maart. Te vroeg zaaien heeft geen zin. Want dat is het oogsttraject van veel groenten in de zomer (sla, bloemkool, broccoli).


De groenten die je hieronder vindt zijn de groenten die uit Nederland komen en op dat moment beschikbaar zijn. Welke groenten en fruit in welke maand. Groenten en fruit kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Radijsjes kun je in maart in de volle grond zaaien. Ik maak vaak radijskiemen als kiemgroenten, en heb de restjes al twee weken geleden in de tuin gegooid.


Het loof kan je trouwens ook prima gebruiken in salades of in groene sapjes. Foto: Flickr, opdeboerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.