vrijdag 28 juni 2019

Blauwe druifjes

Onze producten worden met zorg gekweekt. Onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Gekeurd door de bloemenbollenkeuringsdienst en het Naktuinbouw. Keuze uit ruim 1soorten!


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Blauwe druifjes (Muscari botryoides) is een plant uit de aspergefamilie (Asparagaceae) of Hyacinthaceae.

De onderste bloemen zijn knikken en de bovenste licht opstaand. Deze laatste meestal zonder stamper of meeldraden. Geef de plant zo de tijd om voedselreserve voor het nieuwe jaar op te bouwen. Pas als de blaadjes helemaal geel en uitgedroogd zijn kunnen we het loof verwijderen.


Vermeerderen Blauwe druifjes. Als de blauwe druifjes te dicht op elkaar gaan groeien, kun je in juni wanneer het blad geel wordt de bolletjes uit de grond halen en elders weer uitplanten. Door de snelle verspreiding verwildert het blauwe druifje snel.


In Nederland zie je blauwe druifjes in graslanden en in duingebieden, maar ook in weilanden en bossen.

Je vindt blauwe druifjes tussen boom- en wijngaarden. De meeste soorten zijn zeer winterhard en blauwe druifjes groeien zo gemakkelijk dat ze het in elke tuin goed doen. Onderhoud: Als blauwe druifjes eenmaal in de grond staan kunt u ze gewoon in de tuin laten staan. De plant vormt wortelstokken waarmee ze zich voortplanten, naast voortplanting via zaad. Muscari armeniacum - blauwe druifjes Muscari armeniacum is het meest geteelde soort.


Zijn kleine, bel-vormige en kobaltblauwe bloemen, elk met een mooie witte rand vormt een compact cluster van bloemen. De bloem blijft een lange tijd mooi. Narcissen, sneeuwklokjes, krokussen en blauwe druifjes geven al vroeg in de lente, kleur aan de border terwijl de andere planten nog in winterrust zijn. Het zijn de eerste tekenen van leven in een dan nog vrij kaal ogende tuin.


Sommige bloembollen zijn bovengemiddeld geschikt voor binnen. Krokussen, (tros)Narcissen, Hyacinten, Boslelies, blauwe druifjes. Door de warmte van de centrale verwarming zullen ze eerder gaan bloeien dan wanneer ze buiten zouden staan. Blauwe Druifjes kunnen makkelijk in de volle grond.


Laat blad en zaaddozen maar gewoon zitten. De vermeerdering vindt ondergronds plaats, door het vormen van kleine nieuwe bolletjes. Net als hyacinten, krokussen en narcissen, bloeien deze bloemen vroeg in het voorjaar. Zo kondigen ze eigenlijk het einde van de winter aan en het begin van een mooie, groene tijd.


Net als alle bloemen die in het voorjaar bloeien, moeten blauwe druifjes vòòr de winter.

Bekijk het bord Blauwe druifjes. Bestel hier uw blauwe druifjes online tegen de scherpste prijzen. Bloembollen zijn een waardevolle en onmisbare aanvulling in de bloementuin.


Deze frisse blauwe voorjaarsbloemetjes zijn erg leuk om iemand mee te verrassen. Het blauw druifje of druifhyacint heeft violetblauwe bloemtrosjes met lang smal bla kan zowel binnen als buiten geplant worden of op het terras in potten. Ze verlangen een lichte standplaats in een vochtige goed gedraineerde normale grond.


Na de bloei verschijnen de zaaddozen die toch ook nog decoratief zijn. Ook zin in deze vroege bloeier? Ze zijn heel eenvoudig op te kweken en te houden. Zaaien zeer gemakkelijk uit en zijn dus uitermate geschikt om te. Dit kun je heel goed doen met blauwe druifjes , narcissen en hyacinten.


Maar wacht er niet te lang mee. Als je de uitgebloeide bollen te lang binnen laat staan, dan drogen ze uit. Laat je bollen koud staan na aankoop.


Overigens nog een tip: van blauwe druifjes koop ik altijd een paar potten tegelijkertijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.