donderdag 27 juni 2019

Natuurlijke tuin

Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Van tuinhout tot sierbestrating! Bij een natuurlijke tuin gaat het echter iets anders in zijn werk.


Je zou kunnen zeggen dat het bij een natuurlijke tuin niet de bedoeling is dat je tuin er aangelegd uitziet. Planten en dieren staan in een natuurlijke tuin centraal.

Om je tuin nog natuurlijker te maken, zorg je voor water in je tuin en bijvoorbeeld een vuurplaats. Om het diervriendelijker te maken, kun je vogelhuisjes en insectenhotels ophangen. In de natuurlijke tuin vinden dieren namelijk niet alleen voedsel maar ook een schuilplaats. Natuurlijke Tuinen : ontwerp, aanleg en beheer van ecologische tuinen , speelplekken en landschapselementen. Ik werk bij voorkeur met natuurlijke planten en heesters (waaronder ook inheemse soorten) die veel vlinders en bijen trekken.


In de volgende handleiding zult u zien dat door het volgen van enkele vrij simpele stappen vrijwel iedere tuinier in staat is zijn borders een natuurlijker uiterlijk te kunnen geven. Piet Oudolf Eigenschappen.

Bij de traditionele tuin gaan we vaak uit van kleur als één van de belangrijkste eigenschappen. Een natuurlijke tuin ontleent zijn uitstraling voornamelijk aan de beplanting. Water vormt een bijna onmisbaar element in de natuurlijke tuin. In een natuurlijke wilde tuin is volop ruimte voor inheemse planten en dieren.


Bovendien is er veel minder onderhoud nodig dan in een klassieke siertuin. Een wilde tuin is ook duurzaam. In een wilde tuin is het volop genieten van wilde planten en alle dieren die daar op af komen. De verschillende natuurlijke tuinen. Zoal je leest kun je met de vormgeving van de natuurlijke tuin alle kanten op.


Dit is natuurlijk afhankelijk van je mogelijkheden in combinatie met je smaak. Welke functionaliteiten en tuintypes van een natuurlijke tuin spreken jou het meest aan? Wellicht dat je inspiratie kunt halen uit de volgende opties. De Natuurlijke Tuin ondersteunt natuurliefhebbers die hun tuin willen omvormen en helpt hen door hen te begeleiden in het ontwerp van ecologische tuinen. Een tuin met mooie lijnen en weelderige beplanting met afwisseling in bla bloemkleur, bloeitijd en bloeivorm.


Maar ook een tuin waarin uw wensen op het gebied van gebruik, onderhoud en vormgeving worden vervuld.

Hoe maak je van je tuin een paradijsje voor jezelf én nuttige dieren? Vind praktische tips om plagen, onkruid en groene aanslag weg te krijgen zonder gif. Ontdek met welke planten je bijen helpt en wat je kunt doen voor een watervriendelijke tuin.


Bekijk het bord Natuurlijke Tuin van sarastuyck op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Natuurlijke tuin , Tuin en Tuin ideeën. Online planten kopen begint bij Natuurmonumenten.


Met alle planten die je bij ons koopt help je de natuur. Onze planten zijn speciaal geselecteerd waardoor jij meer bijen, vlinders, vogels en insecten in je tuin aantrekt. Wilde tuin ’ werd vrij algemeen gebruikt maar vond ik niet toepasselijk. Toendertijd fronste men de wenkbrauwen nog wel eens, inmiddels lijkt het woord ‘ Natuurlijke tuin ’ aardig te zijn ingeburgerd!


Wilde planten alleen zijn niet voldoende om een natuurlijke tuin te maken. Je kunt van alles zaaien op zo’n manier dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest. Een vijver met waterplanten kan het beeld compleet maken. De natuurlijke tuin is flink in opmars.


Ook tuinen worden tegenwoordig volgens duurzaamheid en harmonie ingericht. Het is niet meer de bedoeling dat men elk jaar nieuwe tuinornamenten aanschaft en nog meer potplanten op het terras zet, maar dat men elk nieuw jaar voortborduurt op de eenmaal goed ingerichte, natuurlijke tuin. De toepassing van natuurlijke materialen als hout, keien, natuursteenkeitjes De stroomrichting. Door de stenen van een pad dwars op de looprichting van de paden te leggen, krijgen de paden als het ware een afgeremde ´stroomrichting´ langs de groene ´eilanden´.


Genieten van het leven in je tuin en de natuur zo dicht mogelijk naar je toe halen, daar gaat het om bij deze natuurliefhebbers. Peter Verschure en Yvonne Verschure (dochter) creëren exclusieve natuur objecten en kunst voor in uw tuin. Met deze orginele en duurzame combinaties is je tuin alle jaargetijden een blikvanger zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.