maandag 17 juni 2019

Rode spruiten

Shop nu het grote Aanbod Rohde pantoffels op Nelson. Leuke merken tegen superprijzen. We wensen je veel shopplezier. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Find It All On eBay with Fast and Free Shipping. Ontdek het aanbod van Rohde nu online bij van den Assem. Gratis verzenden vanaf €en altijd gratis retourneren bij van den Assem.


Wat opvalt is de rode kleur van de steeltjes en de rode kleur van de Falstaff spruiten. Maar, ook opvallen de rode steeltjes van de Topline spruitkool. In spruitkool is blijkbaar toch wel een genetische aanleg tot roodkleuring.


Denk maar aan het oude spruitkoolras ‘Roodnerf’ dat steevast een rode lijn in de bladstelen vertoont. Mijn moeder heeft ze gekookt maar in meen me nog goed te herinneren dat ze rood waren, de kleur van rode kool.

Het was trouwens een kruising van groene spruiten en rode kool. Laat dit goed bruin worden. Dan voeg je de voorgekookte krieltjes toe en de beetgaar gekookte spruitjes. Goed roerbakken, dat de aardappeltjes lekker bruin korstje krijgen.


Rode spruiten Weer terug in Nederland van een fantastische vakantie in Sri Lanka. Mijn zus Clementine schrijft erover in haar blog Le blog de Clementine. De Engelse spruitenteler Roger Welberry uit Kirton Holme heeft dit jaar succes met de eerste rode spruiten uit Engeland.


Het is voor de eerste keer dat rode spruiten op commerciële schaal in het VK geteeld worden. Schep de spruiten door de kerrie-olie en roerbak ze min. Snijd de rode ui in reepjes, voeg toe en roerbak nog min.


Schenk het water erbij en laat de spruiten in nog 3-min. Het neutraliseren van deze vrije radicalen geeft het spruitje het label mee van een volwaardige antikankervoedsel en het pas uitstekend in een dieet tijdens de chemokuur. Gezond eten dat ook nog eens fastfood genoemd kan worden. Voor personen heb je ongeveer 4gram spruiten nodig en gebruik je rode ui.


Om de spruiten goed gaar te krijgen snijden we ze allemaal doormidden. Spruitjes roerbakken in olie. Wanneer je spruitjes hebt gekocht wil je uiteraard wel weten hoe je deze moet koken.

Het is natuurlijk het doel om uiteindelijk een lekkere maaltijd met spruitjes op. Fill Your Cart With Color today! Grote collectie Rohde bij Ziengs. Shop nieuwe schoenen voor het hele gezin gemakkelijk online op Ziengs. Nu we het toch over spruiten hadden en sommigen het kweken van spruiten eens wilden proberen kwam het volgende bij mij op.


Wie kent de rode spruiten ? Het proces heeft jaar geduur voordat een stabiele soort ontstond. De mensen die mij kennen weten dat ik spruiten niet lekker vind! Winters bijgerecht: coleslaw met rode kool en spruitjes.


Een lekkere coleslaw, maar dan met rode kool en spruitjes. Heerlijk winters en ideaal als bijgerecht. Tip: je kunt deze salade maximaal een dag van tevoren maken. Dan ontstaat de kans op verkleuring.


De smaak blijft echter nog drie à vier dagen goed. Giet de aardappels af, stamp met een pureestamper tot een grove puree en meng de peterselie en de rode peper erdoor. Breng op smaak met sap van de citroen en een scheut olijfolie extra vierge. Haal de spruiten uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn. Halveer ondertussen de druiven in de lengte.


Kook de spruiten in min. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten min. Zet het vuur middelhoog en voeg de honing toe. Meng de druiven en walnoten erdoor en serveer.


Normaal gezien volstaan à minuten. Als je spruiten te lang kookt, gaan ze stinken. Zo daalt de temperatuur van het water niet te veel én zullen ze hun mooie groene kleur behouden.


Ondertussen snipper je het uitje en snijd de rode peper en paprika fijn. Doe de spekreepjes in een pan zonder olie en bak ze ongeveer 3-minuten totdat ze bijna krokant zijn. Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika en kerriepoeder toe.


De spruit zelf is echter donkergroen. Hiervan zijn vele selecties van vroeg tot laat bekend. De oogst begint eind september en gaat vaak door tot maart. Ook hier zijn veel selecties van bekend.


Dit ras werd vroeger veel in het Noorden van Nederland geteeld. Nu is daar bijna geen teelt meer van spruiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.