maandag 22 mei 2017

Fsc gecertificeerd

Fsc gecertificeerd

Vind fsc keurmerk het nu op Kensaq. Alleen FSC -gecertificeerde bedrijven kunnen FSC -producten verkopen. Deze producten zijn te herkennen aan enerzijds de FSC -claim op de factuur en anderzijds het FSC -label op het eindproduct.


Welke bedrijven moeten FSC-gecertificeerd zijn? Stelregel is dat alle bedrijven die op enig moment wettelijk eigenaar worden van een FSC -product een FSC -certificaat moeten hebben. De CoC-standaard stelt dat een bedrijf FSC-gecertificeerd moet zijn wanneer het bedrijf hout, papier of andere producten uit een FSC-gecertificeerd bos wil.


Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC -label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Door de inkoop van FSC -producten draagt het gecertificeerde bedrijf direct bij aan een verbetering van het wereldwijde bosbeheer. Download hier ons FSC -certificaat.


FSC -certificering waarborgt dat bossen verantwoord beheerd worden en daarmee dat bovengenoemde diensten in stand blijven. Het voortbestaan van bijzondere dieren wordt veilig gestel waterstromen en bodem blijven intact en wij kunnen blijvend genieten van de schoonheid van de natuur. U hoeft bij ons niet uw bedrijfsproces overhoop te gooien ( zie ook de referenties ). Het FSC -teken op gecertificeerd hout Forest Stewardship Council ( FSC ) is een non-profitorganisatie met een hoofdkwartier in Bonn in Duitsland.


FSC is an independent, non-governmental, not for profit organization established to promote the responsible management of the world’s forests. Aantoonbaar duurzaam geproduceerd zijn producten die voldoen aan internationale milieukeurmerken, ook wel certificeringen genoemd. Als u FSC-gecertificeerd papier gebruikt, kan nog niet gesproken worden over FSC-gecertificeerd drukwerk.


Fsc gecertificeerd

Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC logo erop geplaatst worden. FSC certificering voor bedrijven. Daar FSC gelabelde eind-producten vaak een lange en complexe weg afleggen tussen bos en eindklant, is er ook nood aan een controle langsheen deze handelsketen.


Dit gebeurt via FSC Chain of Custody certificering, waarbij elke schakel van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt. Het FSC gecertificeerd vuren hout kan Falco momenteel alleen aankopen onder de claim FSC Mix. Om producten met een FSC keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “ FSC gecertificeerd ” zijn.


Fsc gecertificeerd

Om FSC gecertificeerd te zijn is het onder andere nodig dat een bedrijf beschikt over FSC procedures. Dit zijn afspraken over hoe u de FSC activiteiten in uw bedrijf uitvoert. Een bosbeheerder mag het FSC -keurmerk voeren indien hij FSC-gecertificeerd is, m. Partijen in de keten mogen het FSC -keurmerk voeren indien zij FSC-gecertificeerd zijn (en FSC -gecertificeerde producten aanbieden uiteraard). Bedrijven die hout met niet­ gecertificeerd hout bij willen mengen, moeten met toetsing van herkomst en risicoanalyse aantonen dat dit niet uit illegale oogst afkomstig is.


PEFC staat het bijmengen van FSC gecertificeerd materiaal zonder meer toe. Concreet betekent dit dat we papiersoorten en andere materialen gebruiken waarbij verantwoord bosbeheer gegarandeerd is. Wilt u FSC gecertificeerd blijven? Het hout dat wij gebruiken is altijd PEFC of FSC gecertificeerd. Het hout wordt door onze ervaren timmermannen in onze meubelmakerij in Thüringen (Duitsland) tot bed omgetoverd.


Fsc gecertificeerd

Golden Flame mag als open haardhout leverancier haardhout met FSC label verkopen. Als uw haardhout leverancier zelf (of in een groepcertificaat) niet FSC gecertificeerd is mag het open haardhout niet met het FSC keurmerk worden verkocht. Een andere uitdaging voor timmerfabrieken zijn de zogenaamde “samengestelde producten”. Onderstaand belichten we deze aspecten.


In het geval dat een opdrachtgever niet voorschrijft welke leverancier of welk product gekocht moet worden, kan het interieurbedrijf er uiteraard voor kiezen om de HPL, Duropal, etc. Het logo mag bij beide keurmerken op het gecertificeerde product staan, als minimaal van het materiaal uit gecertificeerd bos komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.