dinsdag 30 mei 2017

Beukenhaag snoeien wanneer

Beukenhaag van alle merken op beslist. Bestel Haagplanten bij Beslist. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.

Wanneer beukenhaag snoeien. De periode eind mei tot half juni is een goede tijd om een beukenhaag te knippen, de haag blijft dan mooi dicht en compact. De meeste heesters lopen na de langste dag (juni) nog een keer uit. Door dit zogenaamde ‘Johannislot’ worden de kale plekjes in de haag na het knippen mooi opgevuld.


Hoe vaak snoeien en wanneer ? Het snoeien van de haag heeft als resultaat dat de haag goed dicht groeit. Voordat de haag de gewenste hoogte bereikt dient u dus meerdere malen terug te snoeien. Het verschil tussen de beukenhaag en de haagbeuk zit in het blad.

De bladeren van de beukenhaag zijn gladder en de bladeren van de haagbeuk hebben duidelijkere nerven. Tips voor het snoeien van jouw beukenhaag. Snoei altijd tijdens een bewolkte dag. We geven je graag nog wat handige tips mee die van pas kunnen komen bij het snoeien van jouw beukenhaag. Gebruik scherp gereedschap.


Takken snijd je zo rechter af. Dit is beter voor de beukenhaag en ziet er bovendien mooier uit. Sproei de beukenhaag voordat je met snoeien begint.


De beukenhaag snoeien, wanneer doe je dat precies? Zo is het tussen eind mei en half juni een goede periode om de beukenhaag te knippen. Wil je een beukenhaag snoeien ? Een beukenhaag moet je minstens keer per jaar snoeien. In juni zal de beukenhaag al centimeter zijn gegroei je kunt dan ook het beste deze maand gebruiken om de beukenhaag te snoeien. Nu u weet wanneer u de beukenhaag kunt snoeien nog een tip over het snoeien zelf: De plant vindt het prettig wanneer u snoeit met een scherpe schaar en de haag natspuit.


Nog beter is het om te snoeien op een miezerige dag. Nat hout laat zich makkelijker snoeien wat minder snijwonden geeft. Veel mensen snoeien de haag mooi recht.

Na verloop van tijd wordt de bovenkant zelfs dikwijls breder gesnoeid. Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. Je beukenhaag snoeien doe je best op een bewolkte dag. Hiermee voorkom je dat de jonge blaadjes, die door het snoeien bloot komen te liggen, verbranden door het zonlicht.


Bekijk onze tips en zorg ervoor dat uw beukenhaag er straks weer strak en gezond uit ziet. Het moment van snoeien is zeer belangrijk en bepalend voor het succes. Eigenlijk kun je de haag twee keer in het jaar snoeien.


Vanaf wanneer u kunt snoeien is afhankelijk van de weersomstandigheden. Globaal gezien kunt u vanaf maart snoeien. Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden. Een jonge beukenhaag snoeien , doe je voor het beste resultaat minimaal twee keer per jaar. Na iedere snoeibeurt zal de struik namelijk opnieuw vertakken waardoor je een mooie, dichte haag krijgt.


Als u ervoor kiest om uw beukenhaag een keer per jaar te snoeien kunt u dat het beste in juni doen. De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers. Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien.


In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.