dinsdag 30 mei 2017

Bestrijden mollen in gazon

Bestrijden mollen in gazon

Professionele producten voor het bestrijden van mollen in de veehouderij. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online.


Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Het meest effectief mollen bestrijden kan met mollenvallen. Mollen definitief bestrijden.


Er bestaan twee soorten mollenvallen, namelijk mollenvangkokers, waarmee je de mol levend vangt in een buisvormige val om hem vervolgens elders vrij te laten, en mollenklemmen die de mol niet sparen. Zoals gezegd houden wij het graag bij de diervriendelijke methodes en zul je ons niet snel een mol met een dodelijk val zien verwijderen. Alleen wanneer ze een nest hebben, delen de mollen voor korte tijd hetzelfde gebied. Molshopen van mollen op uw gazon.


De kleine, donkere gravers geven vaak de voorkeur aan vruchtbare grond met een actief bodemleven in een waterrijke omgeving. Om voedsel te vangen graven mollen gangen in de grond. Kan je mollen in je tuin voorkomen? Van al het ongedierte dat voor kan komen in het gazon , zijn mollen ongetwijfeld de beestjes die direct de meeste schade aan uw gazon toe kunnen brengen. In één nacht kunnen zij meerdere molshopen maken die uw gazon ontsieren en bovendien kan al dat gegraaf ook zorgen voor verzakkingen in het gazon.


Wilt u mollen bestrijden ? Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. In dit artikel wordt expliciet op de mollen ingegaan, want hoe zorgen wij ervoor dat dit diertje niet heel onze tuin verpest? Ziektebeeld Een mol in de tuin, betekent het gazon kapot. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld.


Bestrijden mollen in gazon

Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Tuin en gazon liggen er piekfijn bij tot de schrik van elke tuinliefhebber opduikt.


Dit dier is klein en verder redelijk onschuldig, maar kan een hoop schade aanrichten. De mooiste gazons waar veel onderhoud aan is gepleegd worden verpest. Het plaatsen van een mollenklem of mollenverjager is dan de enige oplossing. Welke mollenklem of mollenverjager is geschikt? Een kant-en-klaar tunnelstelsel van een eerdere mol maakt je tuin extra aantrekkelijk voor mollen.


Bestrijden mollen in gazon

Wanneer je de mol doodt, wordt zijn plekje al gauw weer ingenomen door een soortgenoot die op zoek is naar een nieuw territorium. Uitgebreide informatie over gazon op deze pagina. Net wanneer je een prachtig grasveld aangelegd hebt merk je dat je grasveld omhoog geduwde richels en hoopjes aarde heeft die het idyllische landschap verpesten.


Eigenlijk is elke manier van mollen verjagen diervriendelijk. Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht. In de bijgeleverde gids wordt uitgelegd hoe mollen een gangenstelsel opbouwen, zodat je precies weet waar je de klemmen moet plaatsen. Helaas zijn de molshopen dan een niet wenselijk bijverschijnsel en om verdere schade aan uw gazon te voorkomen moet u de mollen bestrijden.


Heb jij last van mollen in jouw gazon ? Wil jij mollen bestrijden ? Gras en Groen heeft een breed scala aan mollenverjagers, mollenklemmen en producten die voor mollen een onaangename geur verspreiden. Bestel hier jouw mollenverjager of mollenklem en je bent snel verlost van jouw mollenplaag. Je mooie gazon zie je immers liever niet veranderen in een hobbelig landschap vol molshopen.


Ze verjagen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Met mollen in de tuin krijgt je grasmat heel wat te verduren. Ondergrondse kanalen doen de grond verzakken en molshopen zorgen voor een onverzorgde indruk. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om mollen te bestrijden ! De verschillende mogelijkheden om mollen te vangen en te voorkomen vind je terug in dit artikel.


Bestrijden mollen in gazon

Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden. Waarom zou u het dan niet toepassen in uw tuin? Het kan enorm vervelend zijn als deze molshopen het aanzicht van je tuin verpesten. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om deze mollen in de tuin te bestrijden.


Als je mollen wilt wegjagen uit je tuin hoeft dit niet te betekenen dat je ze meteen moet doden. Je kan het de mollen al erg lastig maken door een tuin te hebben met veel bomen. De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen, grasland of bouwland.


Rentokil bestrijdt geen mollen. Veel tuinbezitters zien het met lede ogen aan: een molshoop die hun mooie gazon ontsiert. En dan wil je natuurlijk korte metten maken met de mol.


Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden , zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten. Enkele mollenweetjes… Een mol is klein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.