donderdag 11 mei 2017

Tuin bestraten tips

Vind hier een ervaren vakspecialist die gespecialiseerd is in het aanleggen van bestrating. Van tuinhout tot sierbestrating! Tip 3: Leg, voorafgaand aan het maken van een terras of pa leidingen voor elektra (bijvoorbeeld verlichting) en water (bijvoorbeeld sproei-installatie) aan. Als je dit na de aanleg doet, krijg je de bestrating nooit meer vlak.


Tip 4: Stort het nieuwe ophoogzand niet rechtstreeks in de tuin , maar op een zeil of op een harde ondergrond. De meeste van ons moeten keuzes maken, wat we willen gaan plaatsen in onze kleine tuin.

Daarom kiezen veel mensen voor strakke tegels om het onderhoud tot het minimum te beperken. Is dit iets wat je zelf kunt doen of beter kunt overlaten aan een professional? Wij geven je handige tips voor het bestraten van de tuin.


Meer tuin bestraten tips nodig? We hopen natuurlijk dat bovenstaande tuin bestraten tips je helpen om zelf op professionele wijze je nieuwe bestrating te leggen. Wil je meer praktische tuin bestraten tips ? Kom dan eens langs in onze showtuin in Wageningen of neem contact met ons op.


Nu kun je beginnen met bestraten. Vroeger hadden stenen allemaal een andere hoogte, wat het moeilijk maakte om bestrating recht te leggen.

Tegenwoordig hebben alle beton- en natuurstenen dezelfde dikte, waardoor je tuin bestraten een stuk sneller en makkelijker gaat. Helaas is niet ieder huis gezegend met een grote tuin , waardoor het nog wel eens kan gebeuren dat je net op dit punt concessies moet doen en je met een kleinere tuin eindigt dan je had gehoopt. Nieuwe bestrating in je tuin zorgt ervoor dat de omgeving voor of achter je huis er verzorgd uitziet. Zelf je tuin bestraten is eenvoudig als je volgens een goed plan werkt.


Bekijk de klusvideo over hoe je bestrating in je tuin aanlegt of volg de stappen om een mooi terras aan te leggen. Een tuin bestraten doet u niet alleen omdat uw tuin er mooier uit komt te zien, maar het kan ook nog enkele voordelen hebben. Zo kunnen lastige hoogteverschillen in uw tuin opvangen worden of het kan ervoor zorgen dat de afwatering in uw tuin wordt verbeterd. Bestrating is in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar, er is dus zeker iets dat bij uw smaak past. Met bestratingsverbanden maakt u de tuin mooier, maar ook steviger.


Wilt u een realistisch budget opstellen voor het bestraten van uw tuin ? Het onderstaande overzicht van de tuin bestraten kosten. U vindt hieronder de gemiddelde prijzen voor de soorten tegels, bijkomende benodigdheden en stratenmaker. Zet aan de hand hiervan alle maten in de tuin uit met piketpaaltjes of draadpennen.


Deze plaats je aan de buitenrand van het te bestraten oppervlak. Op deze paaltjes geef je de hoogte aan waarop de stenen dienen te worden gelegd. Hiervoor kun je het beste een bouwlaser gebruiken.


Vertrek vanaf een vast punt vanaf het pand naar de tuin. Hoe dan ook, in vrijwel iedere tuin is in ieder geval een stukje bestrating te vinden, al is het bedoeld als terras. Een tuin moet goed onderhouden worden en dat kost aandacht en tijd.

De bestrating van je tuin aanleggen kan een flink karwei zijn. Sommige mensen laten dat het liefst door een professional doen, terwijl anderen ervoor kiezen om zelf de tuin te bestraten. De tuin bestraten is een zeer zware klus die niet voor iedereen is weggelegd. Veel mensen denken er over na het zelf te gaan doen of om het toch uit te besteden.


Maar wat kost bestraten per m2? Wat voor keuze u ook maakt u zult zich eerst moeten gaan verdiepen in de gemiddelde prijzen. We verblijven steeds meer in onze tuin , die we als een verlengstuk van onze woon- en leefruimte aanzien. Ben je van plan je tuin te bestraten ? Je tuin bestraten kan je gemakkelijk zelf, maar niettemin zal je met enkele tips rekening moeten houden om deze klus tot een goed einde te brengen. Kijk alvast op de borden over bestrating van je tuin op Pinterest!


Denk voor je gaat bestraten na over de bewatering en afwatering! Nu we steeds vaker te maken krijgen met stortregens, is het wel fijn dat je tuin niet onder water komt te staan. Handig om hier al bij het ontwerpen van je tuin rekening mee te houden. Heb je geen groene vingers of houd je niet van groen in jouw tuin ? Dan is het bestraten van je tuin waarschijnlijk een goede optie. Ook als je wel graag gras en planten in jouw tuin hebt staan, kunt je dit natuurlijk afwisselen met een terras in de achtertuin.


Zo creëer je een plek om rustig te kunnen zitten, eten of lezen. Voor het bestraten van mbetaal je gemiddeld € 30. Bekijk hier onze prijsoverzichten en handige tips. Benieuwd naar de kosten voor het bestraten van uw tuin ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.