donderdag 11 mei 2017

Magnolia snoeien

Magnolia snoeien

Onbezorgd genieten met TUI in Montenegro! TUI gasten in deze accommodatie. Geniet van je vakantie naar Turkije, wij verzorgen de rest.


Wilt u toch snoeien , lees dan hier wanneer en hoe u dat het beste kunt doen. Om een magnolia in vorm te houden kunnen lage en elkaar kruisende takken of slecht geplaatste takken , na de bloei begin mei verwijderd worden. Een magnolia snoeien vergt een aantal stappen.


Op deze pagina geven we advies hoe jij het best een magnolia kunt snoeien. Je vindt een handig snoei stappenplan, tips voor snoei gereedschap en een indicatie wanneer je de magnolia het beste kunt snoeien. De magnolia is geen boom of heester die het fijn vindt om gesnoeid te worden maar het kan wel. De magnolia bloeit tot en met maart of april, en net zoals bij de meeste planten is het hierna het best om de plant te snoeien.


Magnolia snoeien

Magnolia snoeien : alle snoei tips. Wanneer moet je de magnolia snoeien ? Doe dit dus nadat de plant uitgebloeid is. Daarnaast krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: hoe moet je een bladhoudende magnolia snoeien ? Hoe meer je deze magnolia snoeit , des te meer waterlot (uitlopers) je gaat krijgen.


Ik zou hem niet gaan snoeien maar als je het toch wil doen dan in het midden van het voorjaar als de plant is uitgelopen. Snoei de magnolia liever niet. Het hout is zeer zacht en maakt kans te gaan rotten. Vanwege de vroege bloei en de tere bloemblaadjes, heeft deze boom regelmatig last van nachtvorst.


Magnolia snoeien

Lees meer over bomen snoeien. Waarom de magnolia in mei moet snoeien. Een sterke snoei stimuleert bij magnolia ’s vaak verticale scheuten die in het hart van de boom oprijzen en de vorm bederven. Zo voorkom je dat de heester te groot wordt.


Dit zijn zogenaamde waterloten. Hij heeft korte, ovale, matglanzende, donkergroene bladeren, die donzig zijn aan de onderzijde. Van april tot mei bloeit deze magnolia met heerlijk geurende, witte tot rozige, opgaande bloemen met een rozepaarse voet.


Magnolia snoeien

Mag ik een magnolia snoeien ? Ik wil graag m,n magnolia van meter hoog en breed snoeien omdat ie gewoonweg te groot word. Ik weet dat je hem zo min mogelijk moet snoeien maar nu denk ik er aan om de overhangende takken er voor de helft af te halen. Na de bloei de struik weer in vorm knippen.


Deze cultivar, ontstaan uit de kruising van M. De roomwitte tot crèmegele bloemen zijn sterk geurend ! Als je toch wilt snoeien , doe dat dan na de bloei (april - mei). Nooit snoeien in najaar en winter (november - april), dan snoei je de bloemen weg, die in het voorjaar gaan komen. Er verschijnen dan tussen de bladeren komvormige witte bloemen met in het hart karmijnrode helmdraden.


Haal de kruisende en schurende takken helemaal weg. Tegen het eind van deze week krijgen we echt lenteweer, blauwe dagen vol zon en koude nachten. We kunnen nu reeds van enkele prachtige voorjaarsbloeiers genieten. De bladverliezende soorten bloeien eerst, waarna het blad gevormd wordt.


Hij staat het liefst in de zon of halfschaduw en niet in de ruwe wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.