woensdag 31 mei 2017

Katveilige tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Dat kan in je eigen tuin , maar jullie kunnen ook een blokje om. De tweede mogelijkheid is om een draad te spannen in de tuin , waaraan je de lijn van het tuigje vastmaakt.


Zo kan jouw kat zelf rondlopen, zonder daarbij de tuin te verlaten. Maak uw tuin veilig voor uw kat(ten) Een veilige tuin , waar uw kat(ten) niet uit kan (kunnen) ontsnappen.

Stichting Little Tigers is altijd op zoek naar nuttige tips om door te geven aan haar adoptanten, waarmee de veiligheid van de geadopteerde dieren kan worden vergroot. Microchip – Hoewel microchips je kat niet zal afschrikken om aan de wandel te gaan, kan het resultaat wel zij dat je de kat terug krijgt als deze bij een dierenarts of opvang gebracht wordt. Maar ze worden niet alleen overreden. Als je je katten in de tuin wil houden, dan loop je soms tegen problemen en uitdagingen aan. Van een klant met een omheinde tuin kregen wij de vraag hoe zij kan voorkómen dat haar ondernemende kat via de bomen de tuin verlaat.


Na een korte zoektocht op internet kwamen wij de handige kattengordel van Waveka Natuurbeschermingsartikelen tegen. Out-door: Het drama is gebeurd: één van onze eigen katten is vergiftigd en ligt momenteel bij de dierenarts aan het infuus.

De kans dat hij er nog door komt is heel klein volgens de dierenarts, alles wijst op ernstige hersenschade Maar we hebben nog andere katten, en ik wil de tuin zo snel mogelijk afzetten zodat er niet nog meer slachtoffers vallen. Het Australische Oscillot-systeem is katvriendelijk, simpel en effectief. Uw katten genieten van het buitenleven en u van de zekerheid dat uw katten veilig zijn omdat ze de tuin niet uit kunnen. Voor alle katten maar voor Noorse boskatten in het bijzonder geldt dat ze graag in de buitenlucht mogen zijn om het liefst kleine sprintjes te trekken.


Deze pagina gaat gewijd worden aan hoe je je tuin zo katveilig mogelijk kan maken, zodat je fluweelpoten zonder risico op ontsnappen van de buitenlucht kunnen genieten. Voor extra draagcomfort zijn ze ook in luxere uitvoeringen verkrijgbaar. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Onze kat veilige tuin : Wij kiezen er bewust voor om onze katten niet vrij buiten te laten lopen, maar de kat te laten genieten van de buitenlucht in een beschermde omgeving.


Dit heeft meerdere redenen: 1. De kat waar ik mee opgegroeid ben is vergiftigd door buren. Witteke kan perfect alleen geplaatst worden maar ook met andere katten, zowel volwassen als kleine katjes. Witteke is een binnenpoes, ze kan zowel op appartement als in een huis, waar ze eventueel – na de gewenningsperiode – ook naar buiten kan in een katveilige tuin of omgeving. Het is een echt knuffelmieke. Mijn kat is ontsnapt uit mijn katveilige tuin , ik snap niet hoe.


Ik heb hem al meerdere malen geroepen en met brokjes gerammel maar hij komt niet.

Wat moet ik doen als hij niet terugkomt? Hij is een ex-zwerfkat uit het asiel, is ca. Het wonen met de andere katten vindt ze zo fijn dat we ook een huisje zoeken waar ze een leuk kattenvriendje zal hebben. Naar buiten hoeft Iria niet per se, maar als een echt katveilig balkon of katveilige tuin aanwezig is zal ze er zeker van genieten.


Mag dit levensgenietertje het zonnetje in jouw huis zijn? Klik hier voor meer over mij. Behalve dat de eigen kat in de tuin blijft, houdt het net ook andere katten uit de tuin. Een ander nadeel is dat de netten erg prijzig zijn in aanschaf.


Mijn tini is binnen opgevoed en dan nadien met lisje in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.