donderdag 19 juli 2018

Amaryllis afknippen

Direct uit voorraad leverbaar. Bestel eenvoudig en veilig online! De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten! Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!


De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien. Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen.


Het meest bekend zijn de grootbloemige types in de kleuren roo roze, zalm, oranje en wit. Maar door verschillende kruisingen zijn er nu ook dubbel bloemige amaryllis en klein bloemige amaryllis. Het belangrijkste is een warme en lichte plaats. Wilt u een amaryllis verzorgen?


Lees dan al onze tips voor een optimale verzorging van uw amaryllis. De dagen worden korter en kouder, maar de bomen sieren het landschap met zachte hun herfstkleuren. Het herfstgevoel zit er al volop in en bij een wandeling door het. Wat moet ik hier nu mee afknippen en laten drogen om daarna in een pot te zetten ? Op dit mooie bedrijf van Maarten Zonneveld heb ik veel geleerd.


Ik wens iedereen veel plezier met zijn Hippeastrum! Geen water geven totdat de bloemknop geheel uit de bol is gekomen. Nu zal ik er eens echt mijn best voor doen, zodat ik eindelijk weer eens van een amaryllis kan genieten. Hartelijk bedankt, Matabish. Deze sierlijke plant wordt vooral veel gekocht rond de feestdagen.


The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast delivery. We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal. U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen.


Laat u de amaryllis ook stralen deze. Het enige wat je moet doen is schoon water (en schoon houden), recht afknippen en klaar. Ik zou het inderdaad zelf doen want bijtjes zullen er wel niet bij je rondzoemen om het werk te doen.


Gewoon even een paar meeldraaden afknippen en dan daarmee voorzichtig de stamper met het stuifmeel aantippen. Zet de amaryllis in wax op een opvallend plekje in huis. Afhankelijk van de warmte bloeit de bloem tot weken lang.


Ook in de tuin is de Hippeastrum een imposante verschijning. Bij een amaryllis planten in de tuin dient er wel gelet te worden dat de vorst helemaal is geweken. Amaryllis wanneer te koop?


Je kunt dan je amaryllis overhouden en deze volgend jaar opnieuw zien bloeien. Een bloeiende amaryllis bevat prachtige kleuren, maar als deze eenmaal uitgebloeid is, blijven alleen de groene stengels en bladeren over. Het kost de bloem veel energie om de stengels te laten groeien, dus die kun je het beste meteen na het bloeien afknippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.