woensdag 18 juli 2018

Spiraal in je arm

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Je kunt het natuurlijk ook door je eigen arts laten doen. Het is een korte, eenvoudige handeling van zo’n seconden.


Je ontbloot je arm en na een plaatselijke verdoving wordt het hormoonstaafje net onder de huid van je bovenarm ingebracht met behulp van een soort naald. Het hormoonstaafje zit nu onzichtbaar in je arm.

Ik heb al jaren de mirena en ben zeer tevreden. Ze zeggen ook wel eens over dat staafje dat ze die kwijtraken. Voor het geval dat je hierna ook nog kinderen wilt.


Het spiraal wordt ook wel ‘intra-uterine device’ (IUD) genoemd. Dit betekent letterlijk: ‘voorwerp in de baarmoeder’. Je laat een spiraaltje inbrengen en verwijderen door een getrainde arts.


Dit kan je huisarts, een verloskundige of een gynaecoloog zijn.

Wanneer je een spiraal draagt kan je menstruatiepatroon veranderen. Na het eerste jaar laat je je spiraal jaarlijks controleren, tenzij je dokter daar anders over beslist. Je kan ook zelf controleren of het spiraaltje nog goed zit, liefst na de menstruatie.


Als je je vinger diep in je vagina steekt, kan je met je vingertoppen de baarmoedermond voelen. Als je de draadjes voelt, zit het spiraaltje goed. Het staafje zit onzichtbaar in je. Je hoeft bij de arts of verloskundige alleen je arm te ontbloten.


Net als het spiraaltje ( spiraaltje in de baarmoeder voor jaar anticonceptie) is IMPLANON NXT dus een zeer betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. Deze resultaten zijn mede te. Of anticonceptie bij je past hangt ook af van je gezondhei medicijngebruik, aandoeningen in de familie, leeftijd en leefstijl. De huisarts geeft soms een ander advies dan de keuzehulp. Slapende ledematen ontstaan door een tijdelijk slechte doorbloeding, bijvoorbeeld doordat je te lang op je arm hebt gelegen of met je benen over elkaar hebt gezeten.


In de ledematen komt dit fenomeen vaker voor, omdat de gevoelszenuwen daar relatief lang zijn. Omdat geen vrouw hetzelfde is, vind je op Anticonceptie. Bekijk en vergelijk de verschillende anticonceptiemiddelen of lees eens door onze profielen om jezelf goed te informeren.


Heel betrouwbaar: je kunt het staafje niet vergeten zoals de pil.

Het anticonceptiestaafje is ook betrouwbaar bij overgeven en diarree. Pijn bij je ongesteldheid vermindert of verdwijnt. Je bent allergisch voor een van de stoffen die in dit middel zitten. Er is je ooit verteld dat je borstkanker of kanker aan de baarmoeder, baarmoederhals of vagina zou kunnen hebben. Een spiraal leash is compact en hindert je niet in je bewegingen.


Je hebt onverklaarbare vaginale bloedingen. Daarom wordt aangeraden de spiraal samen te drukken en met de klittenband vast te zetten aan het touwtje dat aan de plug vastzit, en dit na elke sessie. Zeker wanneer je de spiraal van je ene arm naar je andere arm laat lopen. Om de spiraal over je armen te laten lopen is het nodig om je armen voortdurend te bewegen. Om een touw of plastic slang laten draaien.


Bij de Swingy Thingy wordt een plastic slang gelever waar je de spiraal ook om heen kunt laten draaien. Er zijn 9spiraal in arm leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. Spiraal in arm -producten zijn het populairst in North America, Western Europeen South America.


Als bij de patiƫnte geen contra-indicaties aanwezig zijn, krijgt ze een voorschrift voor een hormonaal spiraaltje of een koperspiraaltje, afhankelijk van wat zij en de arts het meest geschikt achten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.