maandag 9 juli 2018

Beukenhaag nl

Vergelijk hagen op Beslist. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. Beukenhaag of haagbeukenhaag. Bij de beukenhaag bestaat soms onduidelijkheid of de haag zijn blad vasthoudt of niet, dit komt voornamelijk door de Nederlandse naamgeving.


De gewone beuk (Fagus sylvatica) is de beuk die in de winter het verdorde blad vasthoudt.

Het blad blijft hangen tot de haag in het voorjaar weer groen uitloopt. U kunt bij ons een beukenhaag online bestellen. U kunt uw bestelling vervolgens door ons laten bezorgen of zelf afhalen bij ons op de kwekerij in Zundert. POSTNL levert het grootste deel van onze bestellingen bij u aan huis op vrijdag. De planten worden direct van het land zo verpakt dat van uitdrogen geen sprake is.


Een groot voordeel van de beuk is dat deze winterhard is. De kwaliteit van een beukenhaag kan nogal verschillen. Dit heeft met name te maken met de volheid van de onderkant van uw haag.

Hierover verderop deze pagina meer. Hierdoor is er minder uitvalkans. De tweede week van maart hebben wij de beukenhaag geleverd gekregen en dezelfde dag geplant, alle 2boompjes zijn aangeslagen en groeien goed! Wel hadden we de daarbij geadviseerde vivimus meebesteld en bij het planten toegevoegd.


De levering verliep zoals afgesproken door een vriendelijke chauffeur. Wil je een beukenhaag kopen? Of heb je hulp nodig bij het planten van een beukenhaag ? Lees hier alles over beukenhagen! Alleen de hoogste kwaliteit Gratis.


De rode en groene beukenhaag planten, fagus sylvatica en fagus sylvatica atropunicea,worden op onze eigen kwekerij geteeld. Vanaf heden is het ook mogelijk om taxushaag, taxus baccata, planten bij ons te bestellen. Een beukenhaag is een mooie manier om je tuin af te bakenen. Haagplanten al vanaf € online. Heeft u weinig tijd of geen zin om uw beukenhaag bij ons op de kwekerij af te halen?


Wij kunnen uw beukenhaag bij u thuis bezorgen! Bezorgdatum en tijdstip is altijd in overleg met de klant. Naast onze bezorgservice kunnen wij uw beukenhaag eventueel ook voor u aanplanten.


Zo geniet u dus langer van een stralend groene haag.

Na het aanplanten, kunt u het best de beukenhaag direct op een en dezelfde hoogte toppen. Doe dit alleen als het niet vriest en er geen vorst is voorspeld. Als de beukenhaag eenmaal is aangeslagen snoeit u deze tweemaal per jaar. Eenmaal in juni voor de langste dag en vervolgens nog een keer in september. Het is mogelijk een beukenhaag tegen een schutting te planten.


Houd er wel rekening mee dat je de beukenhaag aan de achterkant niet kunt snoeien, aangezien je daar niet bij kunt. De haag zal dus misschien tussen de latten van de schutting doorgroeien. Maar het is geen probleem om de beukenhaag alleen aan de zij- en bovenkant te snoeien.


Wanneer u een beukenhaag gaat planten, is het verstandig dat u de grond mengt met zogenaamde “beukenaarde”. In deze aarde zitten schimmels die samenleven met de beuk. Zo weet u zeker dat uw nieuwe beukenhaag optimaal kan. Het verschil tussen de beukenhaag en de haagbeuk zit in het blad. De bladeren van de beukenhaag zijn gladder en de bladeren van de haagbeuk hebben duidelijkere nerven.


De beukenhaag kan vrijwel op elke grond behalve op natte plekken, snoeien kan 2x per jaar. Snoei altijd tijdens een bewolkte dag. Bij aanplant van een beukenhaag is het goed om Topstart te gebruiken, dit is een speciale bodemverbeteraar met schimmels die zorgen dat de beuken sneller en beter inwortelen. Hoe plant u uw beukenhaag. Ook tijdens het aanplanten is het belangrijk dat de wortels niet te lang aan zon en wind worden blootgesteld.


Zorg er daarom altijd voor dat je ze voor het planten op een beschutte plek neerlegt. Wanneer u bij ons uw beukenhaag besteld geven wij u altijd een plantadvies mee. In de winter behoudt de beuk zijn verdorde blad beter dan de haagbeuk.


Dit zorgt voor minder doorkijk en de nodige privacy en dient dan eveneens als windscherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.