woensdag 11 juli 2018

Amaryllis water geven

BULBi biedt topkwaliteit Amaryllis voor scherpe prijzen! Direct uit voorraad leverbaar. Bestel eenvoudig en veilig online! De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten!

Boek Appartement Amarylis nu! Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Zorg ervoor dat de grond waarin u de Amaryllis bol plant goed vochtig is, vochtige grond stimuleert de wortelgroei. Sommige mensen kiezen ervoor de bol een paar uur, of een nacht, met zijn kont in een schaal met water te zetten.


Vaak zie je dat de Amaryllis gebruikt wordt in kerststukjes en kerstboeketten. Zeker de rode en witte soorten Amaryllis in combinatie met wintergroen zijn populair voor deze kerststukken en -boeketten. Maar ook drijvend in een schaal met water te midden van brandende waxinelichtjes is de Amaryllis een echte blikvanger op de feesttafel.

Je kan de Amaryllis ook in mei in de tuin worden gezet. Stop wel in augustus met water geven en zet de bol vervolgens op een koele, donkere plaats. In november worden de oude bladeren en verdroogde wortels verwijderd en zet de bol daarna weer op een warme, lichte plek binnenshuis en begin weer voorzichtig met water geven. De plant goed laten opdrogen zal er voor zorgen dat hij in een rustperiode komt, stopt met groeien en het blad afsterft.


Amaryllis houdt van een licht en warm klimaat van tot 25° C en kan goed tegen de zon. Na het planten hoeft de eerste week geen extra water te worden gegeven tot de bladeren en bloemstelen tevoorschijn komen. De bol maakt nu ook nieuwe wortels en u kunt beginnen met voorzichtig water geven.


Over het algemeen moet je je amaryllis tijdens zijn bloeiperiode regelmatig water geven. De bloembol mag echter niet nat blijven, hierdoor kan de amaryllis namelijk gaan rotten. Als de pot te nat is geworden, kun je de bloem eventueel verpotten. Om dit te voorkomen, kun je de amaryllis water geven met een kleine gieter, zo kun je de hoeveelheid. Alleen als de grond erg droog wordt, een beetje water geven.


De bol heeft zoveel kracht van zichzelf dat deze zonder water kan groeien en bloeien, vandaar dat ook niet alle Amaryllisbollen geschikt zijn voor het wax-jasje. Geniet jij in de winter ook zo van de schitterende amaryllissen? Wij genieten graag mee, stuur een foto van jouw amaryllis naar redactie.


Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie bovenstaande foto).

De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd. Amaryllis kan goed op glas of schaal gekweekt worden, net als de hyacint. Op water in bloei trekken is een lust voor het oog. We offer our customers a great range of high quality flower bulbs for competitive prices.


Premium quality Flower bulbs from Holland. Ruime keuze tuinartikelen online. Het grote voordeel van de waslaag is, dat u helemaal geen omkijken naar de Amaryllis heeft, zelfs water geven is niet nodig!


Het restant van de bloemstengel zal verdrogen en kunt u na verloop van tijd eenvoudig verwijderen. Blijf regelmatig water geven , maar zorg dat de potgrond niet continu nat blijft. Aan het begin van de herfst stopt u geheel met water geven. Als de bladeren vergelen zet u de bol op een koelere plek, zo rond de graden. De Amaryllis heeft tijdens zijn bloeitijd regelmatig water nodig.


Zodra de stengels van de Amaryllis ongeveer tot centimeter zijn, is de plant groot genoeg om water te krijgen. Geef vanaf dat moment voldoende water , maar let wel op dat de bol niet nat komt te staan. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal.


Water : Matig water geven tijdens de groeiperiode. Tijdens de bloei heeft de plant nood aan regelmatig water. Hippeastrum is erg gevoelig voor teveel water. Dit doet de wortels afsterven. Met wat zorg en aandacht ontwikkelt deze plant zich.


Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem. Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee. Het is ook mogelijk om de bol in een pot te planten.


Hiervoor gebruik je best gewone potgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.