maandag 30 juli 2018

Groene aanslag op tegels

Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Groene aanslag duikt meestal op op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt.


Terrastegels of klinkers die in de schaduw liggen, hebben al snel een groene gloed te pakken.

Het maakt eigenlijk niet uit wat het materiaal is van de bestrating: tegels , klinkers, hout, beton… allen zijn gevoelig voor de groene aanslag. Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels , maak die dan schoon met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels.


Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Zo makkelijk kun je tegels schoonmaken en groene. Heb jij ook last van groene aanslag.


Tegels is een van de plekken waar dit veel op voorkomt.

Dit betekent dat je algen. Wanneer het regent wordt het nat en glibber je alle kanten op. Maar goe wie heeft er zin om urenlang te schrobben in de tuin? De meesten van ons natuurlijk liever niet.


Algen en mos op terrastegels voorkom je ook door een goede afwatering. Door regenwater goed in de grond te laten infiltreren en te voorkomen dat het over jouw pad of terras stroomt, vermijd je groene aanslag. Droge tegels en stenen zijn een slechte voedingsbodem voor deze ongewenste plantjes.


Ook zo’n last van groene aanslag op je tegels van het terras? In de winter gaat de temperatuur naar beneden en vaak zie dat algen door die lage temperatuur de kop op gaan steken. Het is niet mooi en ook nog eens erg gevaarlijk, omdat de groene aanslag kan leiden tot glijpartijen. Grote kans dat je bij de kleurkeuze van je tegels niet voor groen hebt gekozen.


Niet echt je favoriete hobby. Bovendien werkt dit ook maar tijdelijk, omdat er “sporen” achterblijven en de. Op deze pagina: Is het weer de tijd om groene aanslag van uw tegels te verwijderen? Het ontsiert het terras, maar ook potten en schuttingen.


Ten eerste ziet het er niet mooi uit.

En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden. Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit. Als u een terras, steiger of vlonder wilt (laten) aanleggen, staat u er waarschijnlijk niet bij stil, dat er al vrij snel groene aanslag kan ontstaan. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen verkleint u de kans op nieuwe groene aanslag. Logisch dus dat er algen en mossen zijn ontstaan na een natte en donkere winter.


Hoe verwijder je groene aanslag op de tegels. Elk jaar is het weer hetzelfde liedje. Voordat we echt lekker kunnen gaan zitten in de tuin moet eerst de groene aanslag. Met dit natuurlijke middel is de groene aanslag op je tegels zo verdwenen! Nu de dagen korter, donkerder en vooral ook veel natter worden, is groene aanslag een niet te vermijden kwaad.


Zeker tegels waar kalk in is verwerkt lopen veel schade op bij het gebruik van azijn voor het verwijderen van groene aanslag. Azijn lost namelijk kalk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.