dinsdag 7 februari 2017

Bomen kappen

Bomen kappen

Kunststof kappen doppen voor kunststof verpakking. Geen abonnement, betaal per film. Bekijk ons assortiment online. Alle merken - Dé laagste prijs! Voor iedereen - Nú online.


Melding: In Duin en Kruidberg wordt op grote schaal bomen gekapt, zegmaar kaalslag tbv zogenaamd landschapsherstel. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het kappen van bomen. Ziekte, overlast, mogelijke schade, gevaar voor de omgeving, enzovoort. Bij een boom met houtrot kan je het beste zo snel mogelijk kappen. Eigenlijk om twee redenen: - Hoe eerder je kapt hoe veiliger de boom te verwijderen is.


U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Lees meer over deze omgevingsvergunning. In veel gemeenten hebben ze de kapvergunning namelijk afgeschaft. Maar dat betekent nog niet dat je maar in het wilde weg mag kappen.


Bomen kappen

De algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft aan wat mag bij het kappen van bomen In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente waarin iemand woont, staan de regels voor het kappen van bomen. Ook zeer drastisch snoeien - zoals het verwijderen van de kroon uit een boom - valt onder kappen. Alleen de eigenaar van een boom kan een omgevingsvergunning aanvragen (of moet daarvoor toestemming geven).


Een boom kappen kun je ook zelf doen. Feit is en blijft dat dit gevaarlijk werk is. Zeker wanneer hoog in een boom met een elektrische zaag gewerkt wordt. Bovendien kan het verkeerd vallen van de boom echt grote gevolgen met zich meebrengen. Denk aan het vallen op uw woning of erger op een persoon.


Bomen kappen

Boom kappen is mijn specialisme. Zelfs op een lastige plek zoals in uw achtertuin of midden in een woonwijk. Ontvang gratis een vrijblijvende offerte. Het kappen van bomen kan verboden of vergunningsplichtig zijn. Weet je welke vergunning je nodig hebt dan kan je meteen verder via de linkernavigatiebalk.


Hallo, mijn naam is Guus Thijssen en heb een passie voor het rooien en kappen van bomen. Ik heb diverse groenopleidingen en een boomverzorgings-opleiding gevolgd. Door deze opleidingen en jaren lange ervaring ben ik in staat om zelfs op de lastigste plekken uw boom te kappen. Als het nodig is maak ik gebruik van hoogwerkers of hijskranen. Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig.


Dit geldt ook voor stevig snoeien of het kappen van bomen die op de lijst van waardevolle bomen voorkomen. Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. Wilt u buiten de bebouwde kom bomen , boomvormers, struiken, hakhout of griend (houtopstand) kappen ? Staat de boom die u wilt kappen niet op uw eigen grond? Dan heeft u schriftelijke toestemming van de eigenaar nodig.


De gemeente neemt binnen weken een besluit. Er zijn procedures bij het verlenen van de vergunning. De gewone procedure geldt voor het kappen van een boom zonder groot risico voor de omgeving.


Bomen kappen

De uitgebreide procedure geldt als het kappen een groot risico heeft voor de omgeving. Bomen in het openbaar gebied kunnen alleen door (of in opdracht van) de gemeente gekapt worden. Aan de eigenaar moet in dit geval een verzoek tot het kappen van een boom worden ingedien het is dan aan de gemeente om te overwegen of aan dit verzoek kan worden voldaan.


In dat geval doet u een kapmelding als u houtopstanden wilt kappen of rooien (ontwortelen). U meldt de kap ook als bomen en struiken sterven of ernstig beschadigd raken door uw handelen of door toedoen van uw vee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.