dinsdag 28 februari 2017

Ondergrond voor grind

Bestel eenvoudig op beslist. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Dit geheel wordt aangetrild met een trilplaat voor een stevige en egale ondergrond.


Nu heeft u de basis voor een oprit aanleggen met grind. Vervolgens vult deze laag met gebroken puin en dient de laag worden aangetrild zodat de ondergrond stevig en gelijk is. Zodra de onderlaag stevig genoeg is kan het grind of split over de laag worden gestrooid.

Zorg voor een zware trilplaat als u uw ondergrond aantrilt voor het optimale resultaat. Grind is een prachtige ondergrond voor in de tuin. Het is goed beloopbaar, berijdbaar én het geeft een mooie sfeer aan de tuin. Losliggend grind heeft de neiging om zich snel te verplaatsen.


Hierdoor moet je het vaak aanvullen met nieuw grind om lege plekken op te vullen. Met behulp van grindmatten is dit niet meer nodig. Zet uw border uit aan de hand van piketpaaltjes en touw. Markeer strepen op de piketpaaltjes om de hoogte van uw border of tuinpad te bepalen en houd dit het hele proces aan.


Stap - Ondergrond 2a tuinpad.

Zorg bij een tuinpad of sierpad voor een vlakke ondergrond. Echter, voor een oprit met grind of grindplaten is ook een goede ondergrond nodig. Immers, als de ondergrond niet egaal of instabiel is zal de oprit alsnog verzakkingen kunnen gaan vertonen.


Maar juist over het juiste materiaal voor deze ondergrond krijgen we veel vragen. Is zand afdoende of is menggranulaat noodzakelijk? De belangrijkste zaken die je hiervoor nodig hebt zijn een schop, een schaar, worteldoek en natuurlijk het grind of split naar wens. Wij gaan ervan uit dat je zelf een schop of schaar hebt, dus deze klus moet werkelijk voor iedereen uitvoerbaar zijn. Grindplaten zijn kunststof platen die in een honingraat profiel gegoten zijn.


Hierdoor blijft de grindplaat goed en stabiel op z’n plaats liggen. Het worteldoek heeft als voordeel dat het wel water maar geen licht en wortelgroei doorlaat. Want worteldoek is goedkoop, zeer snel te leggen en het voorkomt een hoop onkruid mits goed aangelegd (zie blog Onkruidpreventie met grind ). De soort ondergrond is in dit geval van weinig belang. U kunt dus simpelweg uitgraven of egaliseren welk stuk tuin u wilt gaan aanleggen met grind ! Stabiliteit en voorkomen spoorvorming: ten eerste zorgen splitplaten voor veel meer grip en stabiliteit wanneer u met bijvoorbeeld een auto over het grind rijdt.


De wielen van de auto zakken niet meer weg in de laag grind. Daarnaast voorkomen splitplaten dus ook spoorvorming in het grindoppervlak. Vooral bij het verwerken van grind en split op een oprit of een pad worden grindplaten toegepast.


De grindplaten worden vaak geplaatst op een verdichte ondergrond.

Deze platen zorgen er voor de u minder sporen rijd en het grind niet in de bodem verdwijnt. Voor de kunstgras ondergrond worden diverse benamingen gebruikt zoals onderbouw, fundering, grondwerk en ook de Engelse term sub base duikt regelmatig op. In principe gaat dit allemaal over hetzelfde. Voor het beste resultaat moet kunstgras op een ondergrond gelegd worden die: stabiel, draagkrachtig, egaal en voldoende waterdoorlatend is.


Hier vindt u de benodigdheden voor uw tuin om deze te bewerken. Splitplaten, zand en antiworteldoek zijn enkele van onze producten. Hieronder volgt een handig stappenplan voor de aanleg van grind of split. Door al deze stappen te volgen, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en geniet u jarenlang van uw grindpad of oprit.


Opritgrind is altijd 8-mm dik. Fijner grind blijft te veel in autobanden plakken en groter grind kan autobanden beschadigen. Bij het winnen van grind uit de Noordzee stuit men op soortgelijke problemen. Op de harde ondergrond van de Klaverbank heeft zich een uniek ecosysteem ontwikkeld dat bij grindwinning verloren zou gaan. Als oplossing voor deze problemen is besloten grindwinning te combineren met het creëren van een ondiepe brede bedding in de Grensmaas.


Kheb daarstraks eens aan het horen geweet qua prijs. Kiezel kwam op euro btw in per ton. Levering was euro ongeacht de hoeveelheid maar minimum ton. Goed idee om daar hier en daar een led spotje tussen te zetten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.