vrijdag 3 februari 2017

Graszoden of zaaien

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Met de aanleg van graszoden verkijgen we een erg gelijkmatige verdeling van het gras, waardoor we een erg dichte grasmat kunnen realiseren. Zo krijgt onkruid geen kans.


De aanleg van graszoden betekent een grotere investering. Of die opwegen tegen de voordelen ervan, is uiteraard iets dat we vooraf zélf moeten afwegen.

Graszoden moeten vaak van tevoren besteld worden. Na aankoop moeten de graszoden binnen enkele dagen gelegd worden. Als het te nat of te koud weer wordt, is het moeilijk graszoden te leggen. Bij de aanleg van een nieuw gazon kun je uitgaan van graszaad of van graszoden.


Wat zijn de voor- en nadelen en wanneer kun je het beste aan de slag gaan? Besluit je graszoden te leggen, dan ontstaat er direct een mooi gazon, terwijl je bij zaaien veel meer geduld moet hebben. Zaaien is natuurlijk een stuk goedkoper. Het zaaien van gras stelt uw geduld wat meer op de proef.


In de eerste weken mag u er namelijk niet op lopen. En het opkomende onkruid kan pas later – wanneer het gras sterk genoeg is – verwijderd worden. Daar staat tegenover dat graszaad voordeliger is in aanschaf. Gras zaaien kan van mei tot augustus. Alleen als het voorjaar relatief warm is, kan er eerder gras gezaaid worden.


Wij sommen ze graag voor u op zodat u zelf kan beslissen naar waar uw voorkeur gaat. Bepaal dan eerst wanneer je een gazon wilt aanleggen. Veel mensen zaaien gras daarom in het voorjaar of najaar.

Als alles hard bevroren is, kun je namelijk niet werken. Als je jouw gras zelf zaait , duurt het uiteraard wat langer alvorens je resultaat hebt dan bij grasmatten. In het begin zal het gras ook dunner staan.


De voorbereiding van de grond voor grasmatten of zaaien zijn quasi dezelfde. Echter vergt gezaaid gras een iets intensievere zorg na het zaaien. Een gazon is aan te leggen op tal van verschillende manieren. Een voorbeeld is natuurlijk om het gras te zaaien , maar een andere veelgebruikte manier zijn graszoden. Vergeet niet dat je zeer veel water moet geven aan grasmatten (en als je geen regenwater hebt dat dat toch wel relatief duur is) en onkruid komt er sowieso in (en dat duurt geen jaren), idem voor mogelijke mosvorming.


Het wordt stilaan lente en dus tijd om één van onze favoriete groenten te zaaien : tomaten! Te vroeg zaaien heeft weinig nut omdat er dan nog te weinig licht is, waardoor je zwakke en ziektegevoelige planten krijgt. Echter bent u druk met zaaien , sproeien, bemesten, onkruid verwijderen. Kortom, zelf gras zaaien kost enorm veel tijd en moeite.


Ook kan het zaaien van gras van mei tot augustus, terwijl graszoden bijna het hele jaar door gelegd kunnen worden. Enkel bij een droge zomer of bij vorst in de grond is het niet aangeraden om graszoden te leggen. Je mag er sneller op lopen.


Zeker handig met kinderen. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van graszoden voor het aanleggen van een prachtig groen gazon. Mensen die zichzelf de vraag “ graszoden leggen of gras zaaien ? Ondanks dat gras zaaien goedkoper is. De prijs van gras zaaien , is voordelig ten opzichte van graszoden leggen. Afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van uw perceel is de richtprijs tussen de €en €per m².


Helaas zitten er ook nadelen aan zaaien. Bij gras inzaaien, duurt het langer voordat u gebruik kunt maken, van uw nieuwe gazon. Met de tips van Karwei voor het leggen van graszoden in je tuin, ben je zelf in staat je tuin mooi te maken met een nieuw gazon. Waar moet je op letten, hoe zaai je gazonzaad en wanneer moet je sproeien en bijmesten.


Om een perfect gazon te creëren heeft u graszoden nodig. Hoge kwaliteit graszoden worden op een akker gekweekt. Benieuwd hoe graszoden worden gekweekt? Hier vindt u een omschrijving op welke manier de graszoden worden gekweekt van akker tot rol.


Het is belangrijk dat er een goede start wordt gemaakt voor het kweken van graszoden. Het is bijna mogelijk om het jaar door graszoden te leggen, behalve bij zeer hoge of lage temperaturen of wanneer de ondergrond te nat is, worden best geen zoden aangelegd. Wanneer het plan gemaakt wordt om graszoden aan te leggen wordt er best wel even naar de weersvoorspelling gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.