woensdag 1 februari 2017

Regen opvangen

Entdecken Sie die große Auswahl an Musik - Klassiker und aktuelle Top-Hits! Regenwater opvangen klinkt heel makkelijk en dat is het eigenlijk ook. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden als het gaat om het opvangen van regenwater. Al deze methodes hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.


Zo is het niet bij alle methodes mogelijk om het opgevangen regenwater te zuiveren voordat je het hergebruikt. Je maakt aanspraak op flinke subsidies per mregen oppervlak.

De regelgeving hierover verschilt echter sterk per gemeente. Raadpleeg daarom jouw gemeente voor extra voordeel! Vang het regenwater op met een regenton of tank en geef het terug aan de planten.


Zo bespaar je veel drinkwater! Meestal valt de regen recht naar beneden dus hoef je geen rekening te houden met schuine daken. Met regenwater kun je de toilet spoelen en de was doen en met behulp van een buitenkraan kun je het water voor in de tuin gebruiken.


Natuurlijk kunt u het regenwater ook opvangen door met de ouderwetse waterton en zo hergebruiken. Voor meer geavanceerde oplossingen kies je beter een regenwaterput of een regenwatertank. Je kunt de opvang van het water dan integreren in een compleet regenwatersysteem.

De regen van een hoosbui kunnen je dak en tuin waarschijnlijk niet goed verwerken zonder overloop. Voor extreme hoeveelheden regen hebben we extreem grote voorzieningen nodig. Maar als je veel water opvangt in je tuin, helpt dit waterproblemen voorkomen.


Gemeenten verplichten hun burgers steeds vaker om regenwater zelf op te vangen. Door klimaatverandering valt er steeds vaker en steeds meer regen en de gemeentelijke riolering kan dat allemaal niet meer verwerken. Maar hoe doe je dat, regenwater zelf opvangen ? Het klimaat verandert en dat betekent dat het vaker en heviger gaat regenen.


Dat kan voor overlast zorgen, want onze riolen zijn daar niet op berekend. Omdat het aanpassen van de riolering veel geld kost willen sommige gemeenten een verbod op het lozen van regenwater in het riool. De oplossing wordt gezocht in het opvangen van hemelwater in tuinen. Wat een creatieve tips voor het gebruiken van al de Nederlandse regen - ik ontdekte dit artikel omdat ik research aan het doen was naar winteruinen, om nog tips toe te voegen bij mijn artikel over tuinen in de winter. Als ik het advies overneem zal ik verwijzen naar jullie regenbestendige tips.


Met een regenton kun je regenwater handig opvangen. Wist je dat regenwater ook beter is voor de tuin? Dit komt omdat er minder kalk in zit en regenwater dus zachter is voor je plantjes. Daarnaast bespaar je natuurlijk op drinkwater, dus ben je goedkoper uit. Het is ook fijn als je regenton er een beetje leuk uit ziet.


Als het hard regent is het misschien wel het laatste waar je aan denkt: regenwater opvangen.

Toch past het eigenlijk wel goed in deze tijd van milieubewustheid en duurzaamheid. Behalve dat je de voorbereiding ervoor moet doen, gaat het verder vanzelf. Een hoogteverschil opvangen , een stijlvolle tuinbank of tafel, een afscheiding of gewoon een decoratief gegeven in de tuin, de schanskorf heeft het allemaal.


Een schanskorf bestaat uit een constructie van stevig gaasraster, rechthoekig vierkant of gewoonweg op maat, gevuld met verschillende natuurlijke steensoorten. Hieronder is een calculator weergegeven waarmee u kunt berekenen hoeveel regenwater per jaar op een bepaalde oppervlakte (uw dak of bedrijfsterrein) als neerslag zal. Creatief regenwater opvangen kan met een gepimpte regenpijp, een klassieke gieter, regenton of waterpomp. Is regen duurzamer dan grond- en oppervlaktewater? Ook dat wordt in een nieuwe studie onderzocht, maar Van der Hoeks voorgevoel zegt van niet.


Dak oppervlak is 120mca 88. Dat het maar vaak genoeg regent in Nederland kan niet iedereen in dank afnemen. Regen , een gouden gift vanuit de hemel. Het KNMI concludeert dat er in Nederland gemiddeld 800mm regen per jaar valt.


Deze gulle regenbuien zijn misschien niet heel erg welkom, maar kunnen wel zorgen voor een lagere waterrekening. De hoeveelheid wordt tot op mm nauwkeurig gemeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.