maandag 6 februari 2017

Garage isoleren of niet

Bekijk ons gehele klusaccessoires assortiment online. Bij het isoleren van de muur in de garage , kiezen de meeste mensen voor isolatie van binnenuit. Houd er rekening mee dat je bij isoleren van binnenuit wel ruimte inlevert.


Als je al een smalle garage hebt, dan is het belangrijk om te kiezen voor dun isolatiemateriaal, omdat je auto anders misschien niet meer past. Om een comfortabel binnenklimaat te creëren en te besparen op de energiekosten kan je jouw woning best zo goed mogelijk isoleren.

Maar je garage isoleren , is dat ook nuttig? Zo vermijd je bijvoorbeeld dat er warmte via de garage verloren gaat en creëer je een warme en droge opslagplek of kluskamer. Beschermd volume of niet ? Als dat het geval is, maakt de garage deel uit van het geïsoleerde bouwvolume en moet je de buitenmuren, de vloer en het dak isoleren. Isolatie scheelt een hoop vocht, maar inderdaa een gewone metalen garagedeur helpt niet. Ik zou ook isoleren , omdat het ons bij onze garage goed bevalt.


Het is er koud (geen verwarming) en het dak is helaas niet geisoleer maar de wanden en vloer wel dus het vriest er nooit en het blijft er aardig droog. Anderzijds kunnen mensen het ook belangrijk vinden om de garage te isoleren omdat hun auto’s dan in een gunstiger klimaat kunnen worden gestald.

Bij een niet geïsoleerde garage loop je namelijk het risico dat je auto bij vriestemperaturen niet meer wil starten. In de winter is het in mijn garage bijna even koud als daarbuiten. Derhalve wil ik deze isoleren.


Een wagen kan perfect buiten overleven, dus ook in een niet -geïsoleerde garage. Maar staat de verwarmingsinstallatie in de garage , wordt er een waszone ingericht, of gebruikt u de garage voor toepassingen die om een zekere mate van comfort vragen? Dan is het wel aangewezen om uw garage te isoleren.


Controleer vooral de ‘hechting’ van de garage met het huis. Hierbij lekt vaak veel warmte van het huis via de garage weg. Een niet geïsoleerde vloer is vaak de belangrijkste oorzaak voor warmteverlies. Goede isolatie kan in de garage veel energie besparen. De garage isoleren (inclusief dak) scheelt al veel denk ik, zeker als deze al aan het huis grenst.


De kant die aan het huis grenst kan je dan beter niet isoleren. Een radiator van de CV (laten) aanbrengen zal je een aanzienlijk goedkopere verwarming geven dan een elektrische verwarming. Misschien hoef je alleen met een paar buizen door de muur.


In een garage worden namelijk vaak licht ontvlambare materialen opgeslagen, of klussen uitgevoerd waarbij gelast of gesoldeerd wordt. Ook is het belangrijk om de garage niet totaal luchtdicht te isoleren , hiermee voorkomt u dat het vocht tussen de muren niet meer weg kan en is het mogelijk om schadelijke dampen gemakkelijk af te voeren. Vermoedelijk vriest het nooit in uw garage , bijgevolg wordt er toch van ergens warmte naartoe gebracht.

En is er ook warmteverlies, welk u door isoleren drastisch kan verminderen. Aangezien het niet echt een verwarmde ruimte is zal de effectieve opbrengst minimaal zijn, maar naar de toekomst toe zeker niet verloren. Vaak ziet men dat garages niet geïsoleerd zijn. Toch kan dit wel een goed idee zijn, omdat hier vaak ook kostbare spullen zoals machines, auto’s, bromfietsen, instrumenten en dergelijke zijn opgeslagen.


Bent u uw garage aan het isoleren ? Denk ook aan uw garagedeur! Vergeet daarbij niet uw garagedeur. Op deze manier kunt u uw gehele garage optimaal isoleren en uw opgeslagen spullen beschermen tegen vocht.


In de garage staan vaak kostbare spullen, zoals bijvoorbeeld uw auto, fietsen, gereedschap, wasmachine, droger, kasten en. Maar zelfs als je niets isoleert , niet onder de vloer, niet in de muren en niet in het dak terwijl de garage redelijk luchtdicht is afgewerkt en ze voorzien is van een degelijke garagepoort (geen ijzeren plaatje van enkele mm), dan zal de temperatuur er zo goed als nooit onder nul zakken. Je brengt er dan toch niet veel tijd in door.


Is het een slechte keuze om de garage toch te isoleren ? De isolatie zorgt er namelijk voor dat de garage droog en warm blijft, wat hoe dan ook gunstigere omstandigheden zijn voor je spullen. Voor het isoleren van de garage heb je de ruimte nodig. Ruim de garage daarom helemaal leeg.


Als dat niet mogelijk is, ruim hem dan goed op, waarbij je ervoor zorgt dat je alle wanden vrij houdt. Niet elk plat dak kan aan de binnenkant geïsoleerd worden. Om de juiste keuze te maken wat voor plat dak isolatie u nodig heeft geven wij de informatie die u nodig heeft om deze klus op de juiste manier uit te (laten) voeren. Wanneer wordt er gekozen om de binnenkant te isoleren en wanneer is het noodzakelijk om de buiten te isoleren ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.