zondag 12 februari 2017

Knaagdierbeheersing

Knaagdierbeheersing

Voor steeds minder middelen is dan de licentie KBA toereikend. Geleidelijk aan zal voor steeds meer middelen gaan gelden dat de licentie KBA-GB noodzakelijk is. Ter toelichting, de huidige KBA is voor binnen gebruik. Klik hier om naar de meeste gestelde vragen te gaan bij Bureau Erkenningen over meer duidelijkheid mbt knaagdierbeheersing.


Verleng of behaal snel en eenvoudig uw spuitlicentie via de online leeromgeving van spuitlicentie. Knaagdierenbestrijding, hoe zit het nu? De regels voor veehouders die zelf ratten. Degene die de middelen toepast dient een cursus en examen KBA-GB te hebben afgelegd. Dit is een aanvullende module op de bestaande KBA licentie.


Het bedrijf waarop het middel wordt toegepast dient gecertificeerd te zijn. Aan bod komen: herkennen van knaagdieren en hun sporen, veiligheidsinformatie rodenticiden, afvoer van middelen, principes van IPM en de toepassing daarvan op knaagdierbeheersing op het eigen bedrijf, herkennen van risico’s in en rond bedrijfsgebouwen, stappenplan maken en logboek bijhouden voor het eigen bedrijf. Middelen voor bestrijding van knaagdieren mogen alleen gekocht en gebruikt worden door vakbekwame, gecertificeerde knaagdierbestrijders. Dit houdt in dat iedereen die rodenticiden wil kopen of gebruiken in het bezit moet zijn van een vakbekwaamheidsbewijs voor het gebruik van dit type middelen.


Kennisbijeenkomst of examen? KBA ( knaagdierbeheersing agrarische bedrijven) Hiermee mag je binnen de bedrijfsgebouwen muizen en ratten bestrijden. Als je dit niet hebt is tevens een aanvullend examen vereist. Met deze kennisbijeenkomst kun je de aantekening KBA behalen.


Voorwaarde voor deelname is vanzelfsprekend een geldig vakbekwaamheidsbewijs. Na de kennisbijeenkomst KBA krijg je een nieuw vakbekwaamheidsbewijs met daarop de vakbekwaamheden gewasbescherming en knaagdierbeheersing. Voor het aanschaffen van en werken met rodenticiden (ratten en muizen vergif) is vanaf die datum de licentie verplicht. Heeft u overlast van plaagdieren, een acuut probleem of wilt u gewoon meer weten?


Onderstaand contactformulier invullen mag natuurlijk ook. Hierin wordt het buitengebruik oftewel de geïntegreerde knaagdierbeheersing om gebouwen en voedselplaatsen behandeld. Specifiek wordt ingegaan op het voorkomen van resistentie bij de ratten en muizen tegen chemische bestrijdingsmiddelen en het veilig omgaan met deze middelen. Het Ontwikkelcentrum is een ontwikkelaar van educatieve middelen, samen met en vóór de groene sector.


Samen met docenten, ondernemers en onderzoekers ontwikkelen we. Plaagdierbeheersing is een vast onderdeel van de moderne bedrijfsvoering geworden. Dit komt door de steeds strengere wetgeving op het gebied van.


Honderdvijftig personen spraken over de mogelijkheden en beperkingen van geïntegreerde knaagdierbeheersing. KNAAGDIERBEHEERSING Op agrarische bedrijven In samenwerking met: Handelsonderneming Vlamings B. Na het behalen van het vakbekwaamheidsbewijs “ knaagdierbeheersing op het eigen agrarisch bedrijf KBA” ben je in staat om op verantwoorde manier de populatie ratten en muizen op het eigen agrarisch bedrijf binnen de gebouwen te beheersen en daarvoor rodenticiden aan te schaffen. In de wetgeving werd een uitzondering gemaakt voor agrarisch ondernemers: zij hadden hiervoor een vrijstelling. U kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de. Specifiek gearomatiseerde pasta in gebruiksklare doseerzakjes van ca.


Zeer aantrekkelijk voor bruine- en zwarte ratten en huismuizen met een goede. Wanneer u rodenticiden (anticoagulantia) gebruikt dient u een vakbekwaamheidsbewijs te hebben. KBA geldt alleen voor binnen. U ontvangt tijdens de bijeenkomst het boek Geïntegreerde knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven. Als het de aantekening KBA op het Bewijs van vakbekwaamheid Uitvoeren of Bedrijfsvoeren gewasbescherming betreft, komt deze bijeenkomst komt bovenop de reguliere verlengingsbijeenkomsten.


Knaagdierbeheersing

Je vindt bij ons een ruim aanbod in opleidingen en trainingen. Zowel standaard als maatwerk. Je vind zo altijd je antwoord op je scholingsvraag.


CZAV is dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland: objectief teeltadvies en gunstig geprijsde producten voor de landbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.