Boek nu, betaal later, gratis annuleren. Budget tot luxe, hotels en huizen. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Wanneer aaltjes gebruiken?
Engerlingen bestrijd je normaal gesproken vanaf half juni tot en met oktober.
In een warm voorjaar soms al eerder. Hou de vlucht van de kevers in de gaten, dan weet je wanneer je eitjes kunt verwachten. De bodemtemperatuur moet ten minste een paar uur per dag °C zijn.
Gebruik hiervoor aaltjes tegen engerlingen. Het zijn microscopisch kleine beestjes die zich in de bodem van jouw tuin bevinden. Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van engerlingen. Nematoden, andere naam voor aaltjes, bestrijden engerlingen door hun prooi binnen te dringen en deze als voedselbron te gebruiken.
Vervolgens sterft de engerling en planten de aaltjes zich voort. Als deze op de juiste wijze worden uitgezet in de tuin ben jij snel van jouw engerlingenplaag af.
En dat zonder schade te veroorzaken aan de natuur en het milieu. Voordelen engerlingen bestrijden met aaltjes. Met aaltjes kan je verschillende plaaginsecten op een organische manier bestrijden. Parasitaire aaltjes (nematoden) bestel je voordelig en snel in onze webshop. En je hebt geen idee hoe dat komt?
Heel veel kans dat engerlingen de oorzaak zijn. Uit de eitjes van die kevers ontstaan de engerlingen. Bestrijd ook de volwassen taxuskever. Natuurlijk vijanden van je plaag: aaltjes.
Plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes (nematoden). Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. Ze zitten van nature in de bodem.
Een dubbele dosering aaltjes kan dan nog wel eens helpen. Heeft u in het voorjaar last van grote engerlingen (groter dan twee centimeter), dan zijn deze lastig te bestrijden met aaltjes. U kunt proberen om deze grote (oudere) engerlingen te bestrijden met een dubbele dosering aaltjes.
Zodra het aaltje zich heeft geïnstalleerd in het perceel is het kwaad geschied. Ook hier is voorkomen beter dan genezen. Manifesteert het aaltje zich toch, dan moet er dringend wat gebeuren.
Om hieraan te verhelpen zet de landbouwer beheersingsmaatregelen in. Dit gebeurt niet zonder extra kosten. Zelf heb ik goede ervaringen met aaltjes. Maar waarom zou je alleen afgaan op wat ik zeg? Hieronder zie je wat andere tuiniers vinden van aaltjes.
Deze tuiniers hebben de aaltjes gebruikt voor het bestrijden van buxusmot rupsen. De emelten zijn zeer goed te bestrijden met insectparasitaire nematoden ( aaltjes ) Steinernema spp. Insectparasitaire nematoden (ook wel aaltjes genoemd – niet te verwarren met schadelijk plantparasitaire aaltjes ) zijn microscopisch kleine aaltjes die in symbiose leven met een bacterie.
Tijdens aaltjes tellingen in dit kader, was onze aaltjesspecialist Simone Brandt getuige van een fenomeen dat de moeite van het bekijken waard is. Met engelengeduld maakte zij daarvan een prachtige filmpje. Het aaltje betreft de veel voorkomende soort Cruznema tripartitum. Dit is een vrijlevende bacterie etende nematode.
De aaltjes bestrijden zeer effectief de insecten die uw gazon aantasten. Ook engerlingen kunnen, mits dit vroeg gebeurt, effectief met aaltjes worden bestreden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.