woensdag 13 september 2017

Eikenhout behandelen

Zoek naar eiken hout op de nieuwe KensaQ. Wij leggen uit hoe onbehandeld eiken het beste afgewerkt kan worden. Houten meubels hebben een natuurlijke charme en brengen warmte in elk interieur.


Heeft u een eiken tafel en wilt u deze behandelen ? We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt.

Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Beits voor eikenhout Voor het behandelen van eikenhout met een transparante beits gebruikt u Jotun Demidekk Strukturlasyr. De beits is filmvormen geeft een natuurlijke uitstraling en beschermd het hout voor lange tijd.


Wilt u eikenhout wel behandelen , dan leggen we u graag uit wat de mogelijkheden zijn en waarmee u eikenhout kunt behandelen. Is eikenhout behandelen nodig? In principe is eikenhout behandelen dus niet echt nodig om de levensduur te verlengen, maar het kan wel.

De eiken tafelbladen raden wij aan met Rubio Monocoat olie te behandelen of met een transparanten lka. Dit kunnen wij doen voor u of als u het liever zelf wilt doen dan kan dat natuurlijk ook. Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar.


Om dit effect te krijgen kunnen we het eikenhout behandelen met een kleur olie. Hieronder vindt u een afbeelding met verschillende kleurbehandelingen. Ook kunt u deze kleuren natuurlijk in onze showroom in het echt komen bekijken.


Hoe behoudt u de prachtige uitstraling van eikenhout en zorgt u ervoor dat het zo lang mogelijk meegaat? Er zijn een aantal producten waarmee u eikenhout kunt behandelen , zoals olie en beits. Met olie en beits zorgt u ervoor dat hout bestand is tegen weer en wind. Wij hebben al in meerdere meubelwinkels moderne tafels zien staan in Franse eik en deze zijn allemaal geoliëd. Nu gaat een houtbewerker die wij kennen zo een tafel voor ons maken, maar hij stelt voor om deze te vernissen i. Nadat u eikenhout heeft ingeslagen, moet u er natuurlijk ook iets moois van kunnen bouwen.


In ons assortiment vindt u bevestigingsmateriaal dat geschikt is voor eikenhout , zoals verschillende gevelschroeven, bolkopring nagels, winkelhaken, schotelkopschroeven en vlonderschroeven. Het opschuren van eikenhout zorg voor een mooi eind resultaat waarbij de details van de tekening van het hout schitterend naar voren komen.

Het is aan te raden om het hout op te schuren tot korrel 220. Ideaal dus voor die natuurlijke, nostalgische en landelijke sfeer. Eikenhout bevestigingsmateriaal. In sommige gevallen is het eikenhout dat u koopt al vergrijst.


Fijnbezaagd eikenhout is goed te behandelen en neemt verf goed op, beter in vergelijking met geschaafd eikenhout. Wanneer dit zo is, is het belangrijk om het hout goed te behandelen zodat het de kleur behoudt. U kunt uw eikenhout buiten het beste behandelen met een transparante beits. Een boekenkast of eettafel van eikenhout staat er mooi bij in de studeer- of eetkamer. Treolje Solvent kan direct (zonder primer) worden aangebracht op onbehandeld eikenhout.


De mooie kleurschakeringen en natuurlijke uitstraling van het hout geven een warme ambiance aan uw interieur. En natuurlijk is het de bedoeling dat u er ook zo lang mogelijk plezier aan heeft. De meubelolie en vloerolie geeft een natuurlijke uitstraling.


Een groot voordeel van onze vloerolie is dat uw vloer gemakkelijk te onderhouden is. Onze vloerolie zorgt er ook voor dat beschadigingen kunnen worden bijgewerkt, ook plaatselijk. Het is dus niet nodig om de gehele vloer te behandelen als eens ergens een kleine beschadiging is.


Ik besef me dat niet al deze wensen optimaal kunnen worden vervul maar is er iemand die mij kan adviseren wat te gebruiken (of welke combinatie)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.