vrijdag 15 september 2017

Drainage in de tuin

Bestel Al Vanaf €Per Meter. Groot aanbod drainagebuizen. Voor 22:bestel morgen al in huis! Waterglas of Kiesol kopen voor de laagste prijs?


Drainage aanleggen in de tuin Zelf drainage aanleggen.

Lees hier handige tips voor het zelf aanleggen van drainage in uw tuin. In Nederland is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel. Enerzijds heeft dit te maken met de lage ligging van (delen van) ons land. Anderzijds heeft structuurbederf van de bodem veelal een versterkend. Volgens dit principe wordt het water dat tijdens een regenbui op je dak belandt bijvoorbeeld ook afgevoerd.


De geperforeerde drainagebuis. Een tweede type drainage is de geperforeerde buis. Een goede afwatering is belangrijk als je de bestrating in jouw tuin mooi en egaal wilt houden.

Het nut van een goede drainage van de tuinbodem wordt nog wel eens onderschat. De problemen die overtollige regenwater veroorzaken, zien we pas als het letterlijk aan de oppervlakte komt. Dit uit zich in de volgende problemen. Bij wateroverlast in uw tuin kunnen we verschillende vormen van drainage in uw tuin onderscheiden: De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van een drainage in de oppervlakte van de tuin.


Deze drainage komt meestal zo’n centimeter diep. Deze oplossing wordt vaak gekozen wanneer er specifieke plekken zijn in de tuin die drainage nodig hebben. Kies een model dat bij de grote van de tuin en de aard van de werken past.


Zie foto rechts (Landinrichtingsdienst Utrecht). Deze machines worden bij openbare werken dagelijks gebruikt voor de leggen van kabels, leidingen, rioleringen en andere nutsvoorzieningen. Ook voor de aanleg van drainage kan deze machine nuttige diensten bewijzen. Als de plek erg vochtig is dan komen moerasplanten als bijvoorbeeld de dotterbloem in aanmerking. Voor de aanleg van drainage in de tuin worden met een machine sleuven gegraven voor drainagebuizen.


Een drainagebuis heeft duizenden gaatjes, het omhulsel van kokosvezel voorkomt dichtslibben. Door een vulautomaat tussen de regenton en regenpijp aan te sluiten, wordt overtollig water naar een infiltratieplek in de tuin of het riool geleid als de ton vol zit. Ook een bladvanger bovenaan de regenpijp is handig: deze scheidt bladeren en andere grove delen van het regenwater om verstopping en vervuiling van het water te voorkomen.


Steeds meer mensen hebben wateroverlast in de tuin. Dat zorgt voor mos in uw gazon, plassen op uw terras en overbewatering van beplanting.

Met drainage voert uw water af naar een sloot, hydroblob filters of onder uw vlonder in een dikke laag schelpen. In deze doe het zelf video ziet u alles over drainage aanleggen. We zullen u nu wat prijsinformatie verstrekken wat de kosten zijn om een compleet drainage systeem in uw tuin aan te laten leggen. Professionele vochtbestrijding.


Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Ervaar het verschil met NuBuiten! Het aanbrengen van drainage op plaasten waar de tuin extreem nat is.


Om overtollig regenwater van je terras of oprit af te voeren, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede afwatering of drainage. Deze video laat zien hoe je afwatering of drainage in je tuin kunt aanleggen. Maar er zijn veel meer plaatsen in en rondom uw woning die hier voordelen uit kunnen halen. Aanleggen van drainage in de tuin Veel mensen hebben er last van dat het water in de tuin na een regenbui niet goed weg loopt.


Dit kan tot verschillende problemen leiden, namelijk tot verzakkingen en het feit dat planten niet goed groeien. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zorgen voor een goede drainage. Duur drainage aanleggen: Je kelder loopt regelmatig onder met water. Om je kelder te ontwateren wordt er een drainagesysteem aangebracht met drainagebuizen van 100mm.


De drainagebuizen worden nu niet alleen onder de tuin aangebracht, maar vooral langs de gevel van je huis. De bodem waarop het huis gebouwd is is van klei. Tegelijkertijd ontstaat er droogte in uw tuin doordat het ook langere periodes droog is.


MBI adviseert de afwateringssystemen van ACO. Onze dealers kunnen u hierover perfect informeren. Zo houdt u uw voeten droog: afwatering. De eerste stap, en wat u ongetwijfeld weet, is het leggen van uw terras onder afschot richting het gras of borders. Doe dit altijd naar de straat, een putje of een border toe, maar nooit richting de woning.


Laat regenwater nooit afvloeien naar een hemelwaterafvoer, maar zorg dat het in het grondwater kan lopen. Het is niet mijn bedoeling een rioolaansluiting door u te laten maken, weg laten lopen naar riool kan ook naar de straat en via de putten in het riool. Drainagebuis rechtop in de grond zetten zal niet veel helpen, wanneer het veel regent kan de ondergrond het water niet verwerken en zal het water toch in de tuin blijven staan, dat is het nadeel van kleigrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.