vrijdag 29 september 2017

Amaryllis zaden kweken

Koop hier uw Zaden om te kweken. Gratis verzending vanaf € 1! The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast EU delivery. Great Selection of Premium Bulbs.


Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz.

Eind van het jaar staat de amaryllis centraal. U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in. Starten met kweken van planten vanuit zaad. Hoe moet je de Amaryllis verzorgen, hoe moet je de Amaryllis planten, wat is de bloeitij hoe kun je de amaryllisbol overhouden als de amaryllis is uitgebloeid.


Bekijk meer ideeën over Zaden , Tuinieren en Tuin. Laat u de amaryllis ook stralen deze. Ik heb een Amaryllis opgekweekt uit zaad. De plant is nu ruim twee jaar oud.


Een Amaryllis kan twee maal per jaar bloeien.

Het is ook mogelijk om de bol in een pot te planten. Hiervoor gebruik je best gewone potgrond. Let er wel op dat de bloempot groot genoeg is! Uit de bollen kunnen meerdere punten uitgroeien tot bloemstengel met meerdere bloemen.


Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en laten zich, net als hyacinten, goed op glas kweken. De Amaryllis , officieel dus Hippeastrum, is zeer populair als woonplant. De meest bekende feestdagen waarop de Amaryllis wordt gekocht zijn de Kerstdagen, Valentijnsdag en met Pasen.


Bestel je tuinzaden bij De Bolster. Snel leverbaar uit eigen voorraad! BULBi biedt topkwaliteit Amaryllis voor scherpe prijzen! Direct uit voorraad leverbaar. Boek Appartement Amarylis nu!


Vergelijkbare zoekopdrachten voor amaryllis kweken. Info over amaryllis kweken. Resultaten van zoekmachines! Hoe kweek ik een Amaryllis plant? Amaryllis bloeit en groeit net als een tulp, hyacint of narcis uit een bol.


Het planten van bollen is eenvoudig en het planten van een Amaryllis bol zeker.

Plant de Amaryllis bol gewoon in goede potgrond en laat ongeveer een derde van de bol boven de potgrond uitkomen. Het kweken van bloemen uit zaden is een moeilijke taak voor beginnende tuiniers. Zaden en zaailingen zijn kwetsbaar, en de verkeerde omstandigheden kunnen ze vrij gemakkelijk vernietigen. Voor de beste resultaten kun je je zaden binnen planten in een kleine, steriele bak, met gebruik van professionele, verpakte potgrond. Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond.


U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de amaryllisbol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie bovenstaande foto). Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit.


Deze sierlijke plant wordt vooral veel gekocht rond de feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.