maandag 18 september 2017

Kunstgras snijden

Kunstgras: dé uitkomst voor balkon, terras of tuin. Is het gras groener bij de buren? Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. De grootste collectie kunstgrassen hier! Hier kunt u stap voor stap lezen hoe het kunstgras te snijden.


Als u het kunstgras gaat leggen, dan is het van belang om goede scherpe mesjes te gebruiken voor het snijden van het kunstgras.

Het snijden gaat hierdoor een stuk eenvoudiger en daarnaast is de afwerking ook strakker. Allereerst kunt u het kunstgras over de lange lengtes met de vezelrichting snijden. Een oneffen ondergrond is dus niet per sé een bezwaar tegen het aanleggen van kunstgras. Het kan vaak een goede oplossing zijn voor heuvels die gevoelig zijn voor slijtage met een gewone grasmat. Bij elk type kunstgras hebben we een foto galerij aangemaakt.


In deze galerij vind je voorbeeldtuinen waarin het kunstgras is aangelegd. Over het snijden van kunstgras kunnen we snel een paar duidelijke richtlijnen meegeven. Snij het kunstgras steeds met een scherp breekmes.

Snij zoveel mogelijk met de kunstgrasbanen mee. Differences between power raking and Lawn Aeration. Het op maat snijden van het kunstgras doet u vanaf de onderkant (backing). U dient bij het op maat snijden van het kunstgras altijd uw stanleymes schuin te houden, zodat de vezels van het kunstgras niet beschadigen.


Als je kunstgras snijdt , doe je dat met een stanleymesje. Belangrijk is dat dat mesje goed scherp is. Niet alleen omdat dat prettiger werkt, maar ook omdat dat de afwerking van je kunstgras natuurlijk bevordert.


Wie slim is, snijdt kunstgras altijd aan de onderzijde af. De kans is groot dat het kunstgras qua afmeting niet goed uitkomt bij obstakels als muren e. Sla het kunstgras vast met haken. Dit ligt vaak aan de kwaliteit van het kunstgras. De oorzaak hiervan ligt meestal bij de productie van het kunstgras.


Dit kunstgras , dat door de fabrikant is afgekeurd en niet verkocht worden via de gespecialiseerde leveranciers, wordt door handelaren tegen dumpprijzen aangeboden. Kijk, vergelijk en oriënteer u goed bij de aankoop van kunstgras. Rol het kunstgras uit zodat u aan het begin en eind van de oppervlakte (bv. bij het terras) á 3cm overhoudt, hierdoor heeft u meer ‘speelruimte’ om e. Deze randen kunt u later wegsnijden.


Het kunstgras kan simpel op maat gesneden worden met een stanleymes.

Na het op maat snijden van de naden, plaats je de kunstgras tape onder de naad. Stap 7: De zijkanten snijden. Je kunt kunstgras leggen op diverse ondergronden zoals zan straatwerk, asfalt of hout. Je kunt het kunstgras nu op maat snijden met behulp van bijvoorbeeld een stanley mes. Je kunstgras direct op donkere aarde leggen?


Dat kun je beter niet doen. In de video en dit stappenplan zie je hoe je een strak gazon van kunstgras legt in je tuin. Deze messen worden ook gebruikt bij het snijden van vloerbedekking. Let op dat je kunstgras van onderen gaan aansnijden om te voorkomen dat je de structuur van de mat gaat beschadigen. Om kunstgras te snijden , heeft u een plat mesje, een lange lat en een meetband nodig.


Het eerste wat u doet is het meten. Teken op de onderkant de snijlijnen af. Deze overtollige stukken moeten verwijderd worden. Snij dus de eerste tuftlijn van het kunstgras af. De achterkant van de kunstgrasrollen bestaan uit bergen (daar waar de vezels ingetuft zijn) en dalen (daar waar geen vezels zitten).


Probeer zo nauwkeurig mogelijk in de dalen te snijden zodat de vezels in tact blijven. De voorbereiding bij het zelf leggen van kunstgras. Voordat u begint met het leggen van kunstgras , denk dan eerst aan de benodigde materialen en het gereedschap wat nodig is om het kunstgras te leggen.


Zorg ervoor dat het breekmes goed scherp is zodat u de kunstgrasvezels niet los trekt uit de backing. Daardoor lijkt het bijna op echt gras. Vervang uw mes regelmatig. Bij zelf kunstgras leggen zijn twee onderdelen van groot belang, namelijk de ondergrond en het soort kunstgras. Bekijk goed of er nog plooien zichtbaar zijn en trek deze recht.


Heeft u te maken met twee of meerdere stukken die u aan elkaar moet verlijmen, dan zorgt u eerst dat u beide te plakken zijdes vezelrij weg snijdt , zodat u een strakke naad krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.