dinsdag 19 september 2017

Draagmuur weghalen

We krijgen ook vaak de opdracht om een draagmuur gedeeltelijk te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld erg leuk zijn als u een grote doorloop wilt maken, of een bar tussen de keuken en de woonkamer. Het gedeeltelijk verwijderen van de draagmuur is een klus die in de regel gemakkelijker is dan een volledige draagmuur verwijderen.


De verbouwing is goed voorbereid. De draagmuur is weggehaald.

En nu ben je aanbeland bij de laatste constructieve stap… Het plaatsen van de stalen constructie. Ook hierbij raad ik aan om dit vooral door een professioneel bedrijf te laten doen. Vaak zijn dit dezelfde mensen die de draagmuur hebben weggehaald.


Ook de leeftijd van de woning heeft veel invloed op de kosten van het verwijderen van een draagmuur. Oude woningen zijn vaak gebouwd met soepelere regels. Als je een draagmuur weghaalt moet je in principe altijd voldoen aan de huidige regels.


Ze hebben al wat ervaring met verbouwen en denken dus dat ook het weghalen van een draagmuur te doen moet zijn.

Mijn reactie hierop is eigenlijk altijd hetzelfde… Doe het niet! Het weghalen van een draagmuur is niet zoiets als het bouwen van een schuur of aanbouw. Een klein foutje kan namelijk al voor grote gevolgen zorgen! Draagmuur verwijderen keuken.


Om de ruimte in uw keuken te vergroten en de doorkijk naar uw kamer te verruimen is het vaak nodig om een muur te verwijderen. Nu kunt u natuurlijk niet zomaar iedere muur eruit halen. In mijn blog hoe kan ik zes stappen veilig een draagmuur verwijderen leg ik uit hoe je veilig een draagmuur verwijdert en hoe je ervoor zorgt dat je voldoet aan de regels. En wat nog belangrijker is: voor het verwijderen van een draagmuur heb je een omgevingsvergunning nodig. Dan is het aan te bevelen een vakkundig en betrouwbaar bedrijf in te schakelen die jou kan helpen de draagmuur te herkennen en je kan adviseren bij het verwijderen ervan.


Bespaar op het verwijderen van een draagmuur ! Vandaar dat wij u ook adviseren om bij meerdere sloopbedrijven offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u besparen op de kosten van een draagmuur verwijderen! Dit komt onder andere door de goedkopere afvoer van de materialen. Bij het laten weghalen van een gipsmuur zijn de kosten ongeveer € 50- voor een muur van meter.


Niet dragende muur verwijderen.

Het laten verwijderen van een niet dragende muur kost ongeveer € 1. Check dan altijd of de muur die je wilt uitbreken een dragende muur is. In dit stappenplan vind je diverse tips over muren uitbreken. Wanneer u uw woonkamer wilt vergroten, twee kamers wilt samenvoegen of uw gevel wilt openen, is het van belang dat doorbreken, slopen en weghalen van de draagmuur secuur gebeurt. De uitvoering hiervan gebeurt bij Steinhoff altijd netjes en alles wordt schoon opgeleverd.


Een draagmuur laten slopen en verwijderen volledig volgens uw wensen. Een van de oplossingen om dat te doen is door de draagmuur te vervangen door een stalen balk. De stalen balk zorgt ervoor dat het gewicht van boven via de stalen balk naar andere muren wordt overgebracht. Hierdoor blijft de woning veilig. Hij loopt dus helemaal door tot aan het dak.


Als dat het geval is dan weet je zeker dat het een draagmuur is en kan je die niet zomaar weghalen. Als de draagmuur verdwijnt, moet er uiteraard wel iets voor in de plaats komen dat de draagfunctie kan overnemen. U kunt dan bijvoorbeeld een ijzeren of stalen steun balk plaatsen. Gaat u beginnen met de draagmuur slopen, dan is het goed om eerst een klein stukje weg te breken en dan stutpilaren en een ijzeren balk plaatsen.


Beste, Wij willen een dragende muur verwijderen. Het betreft een muur tussen de keuken en de woonkamer waar ook een deuropening in zit. Voordat we gaan slopen moeten we weten of het om een draagmuur gaat.


Op de bouwtekening van het pand kun je terugvinden of het om een draagmuur gaat. Wij kunnen je hier ook verder mee helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.