dinsdag 12 september 2017

Lage tonen speaker

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Het grootste online aanbod boxen en speakers vind je op beslist. Bestel voor 23:0 Morgen in Huis.


Deze grote oppervlakte is nodig om geluid van een lage frequentie effectief te kunnen produceren. Tweeters zijn ontworpen voor de hoge tonen.

Om hoge tonen weer te geven is het beter een klein oppervlak te gebruiken teneinde het richteffect te verminderen en omdat een groot oppervlak bij de hoge frequenties ongewenste resonanties vertoont. Er is behoorlijk wat vermogen nodig om een basspeaker in een kleine behuizing zulke lage tonen te laten spelen. Daarom is de speaker van een subwoofer erg krachtig en voorzien van een eigen, geïntegreerde versterker met equaliser, zodat hij genoeg vermogen heeft om de allerlaagste frequenties weer te geven. Dit noemen we een actieve subwoofer. Gezien ineens uit al je speakers geen lage tonen meer komen, lijkt het me wel zo logisch dat het een single point is waar het mis gaat.


Dus opgeblazen luidsprekers lijkt mij onwaarschijnlijk. BX998A zit een 7ohm lage tonen speaker die bijna altijd staat te klapperen op de lage tonen en meestal versleten is. Nu zou het makkelijk zijn als je die gewoon kunt vervangen door een moderne speaker die wel goed functioneert.

Hoe kwalitatief produceert de speaker mid- tonen ? Het is belangrijk dat een speaker precies de juiste hoeveelheid mid- tonen produceert in verhouding tot de hoge- en lage tonen. Wanneer midtonen te verzonken zijn zorgt dit voor een lege, holle sound. Over naar het eerste deel van je vraag. Het frequentiebereik – uitgedrukt in trillingen per seconde, Hertz (Hz) – geeft aan in hoeverre een luidspreker in staat is om hoge en lage tonen weer te geven.


We zijn met name geïnteresseerd in de weergave van lage tonen vanaf Hz tot 20. Die zorgt er voor dat de midden en lage tonen naar je woofer gaan (grote speaker ) en de hoge tonen naar je tweeter gaan (kleine speaker ). Voor passieve subwoofers geldt vaak precies hetzelfde, maar vaak ietsje anders uitgevoerd. Een scheidingsfilter in een subwoofer pakt de lage tonen er uit en geeft die aan de subwoofer zelf.


Hiermee worden de lage en de hoge tonen van elkaar gescheiden. Er wordt wel eens gedacht dat dit soort speakers minder goed zijn dan grote speakers , maar dat is niet geheel waar. Een kleine speaker past wel in een kleinere ruimte, omdat hij minder geluid verplaatst. Compacte luidsprekers hebben nog wel eens moeite met de lage tonen.


In dat geval kun je een aparte bassmodule aanschaffen: een subwoofer. Vandaag heb ik mijn nieuwe gebruikte Kef speakers ontvangen (RDM2) Van één van de speakers werkt alleen de tweeter. Voor de zekerheid heb ik de speaker nog even met de andere verwissel maar ook hier blijven de lage tonen weg en komt er alleen geluid uit de tweeter.


Wat zou hier mee aan de hand zijn?

Zou het duur worden om eea te herstellen? Nou zijn echt van beide luidsprekers tegelijk de lage tonen woofers uitgevallen. Er komt alleen nog geluid uit de hoge tonen units aan de voorkant van de kast,. De crossover is de grens in de frequenties waaronder de lage frequenties ( lage tonen ) bij de speakers weggehaald worden en richting de subwoofer worden gestuurd.


Vind de beste selectie luidspreker voor lage tonen fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit luidspreker voor lage tonen voor de dutch luidspreker. Yamaha, Magnat en Bose hebben diverse speakers in allerlei prijsklassen. Kies dan voor een zuilspeaker. Deze speakers hebben een voller geluid en laten lage tonen beter klinken. Zo hebben we Klipsch , Wharfedale en Jamo speakers met een diversiteit aan functies.


Geniet van je muziek met de volumeknop op maximaal! Nu heb ik de bipolaire elco parrallel gezet met speaker. Duidelijk is aan de conus te zien dat hij geen lage tonen meer krijgt. De gegeven tonen zijn vrij hoog (Ohm impedantie bij speaker ). Daarna heb ik speakers in serie gezet met de elco, nu klinkt de muziek al een stuk voller.


Terminals verguld voor optimaal kontakt. Luisterruimte Luisterruimte Luidsprekerfilter zoals het hoort. Maar tegelijk zal de massa ook wat groter zijn dan die van een kleinere woofer.


Hierdoor kan deze luidspreker doorgaans lagere tonen weergeven, mits de kastconstructie klopt. Worden ze nog kleiner dan zijn het meestal laag-midden-toners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.