dinsdag 27 december 2016

Passiebloem stekken

Passiflora ( passiebloem) stekken De Passiflora is een tropische plant die in de zomer prachtige bloemen geeft. Helaas kan de plant in de tuin maar ongveer jaar leven, dus is het verstandig om ieder jaar een paar stekken te maken, die in huis kunnen overwinteren. Op dit moment is de passiebloem op zijn sterkste en is het geen probleem om wat stekken te nemen.


De stekken van de passiebloem neem je door kop- of topstekken te nemen van minimaal centimeter. Een goede stek is stevig en heeft twee ogen of knopen. Snij de stek net onder het onderste oog schuin af, zodat u boven- en onderkant kunt onderscheiden.

Het is verstandig om de gesneden stekken eerst een nacht in koel water, evt. Passiflora caerulea of passiebloem snoeien passiflora, overwinteren, passiflora vermeerderen door stekken , zaaien, afleggen - Passiflora caerulea: klimplant en. Passiebloem is eenvoudig te vermeerderen door stekken te nemen of door middel van afleggers. Daarnaast kan de plant worden gezaaid. We komen de Passiebloem , Passiflora caerulea, regelmatig tegen in tuincentra en plantenzaken.


Hieronder volgt stap voor stap hoe het werkt. Het best werkt de zgn tussenstek. Een kopstek is vaak te zwak en te gevoelig voor schimmels waardoor deze sneller afsterft.

Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant. Is het mogelijk dat ik hier stekken van neem? Of is het gezien het feit dat deze passiebloem zo uitbundig heeft gebloeid een kansloze missie? Wie heeft er ervaring mee? Ik denk dat de passiebloem nu met sommige takken meer dan zeven meter (rechtstreeks) van zijn standplaats afkomt.


Passiebloemen hebben lichte, diepe grond nodig die veel organisch materiaal bevat. Het spul in je tuin is waarschijnlijk niet goed genoeg van kwaliteit om het zelf gedaan te krijgen, dus zul je het wat moeten verbeteren voordat je zaden of stekken kunt planten. Meng de grond met compost voordat je gaat planten. Verreweg de meeste van de ca. Het waren de missionarissen die de passiebloem in Europa introduceerden.


Zij schreven een legende toe aan passiebloemen. Over het kweken van passiebloemen het jaar rond zoals stekken , verplanten, en kweekadvies. De passiebloem is een echte aanwinst voor je tuin. Het is een plant met prachtige bloemen die stevig kan groeien.


Om de passiebloem onder controle te houden, zul je deze dus moeten snoeien. Dit zijn hielstekken: stekken met een stukje bast eraan van de hoofdscheut. De stekken worden in een mengsel van zand met turfmolm gestoken.


Passiflora laat zich eenvoudig stekken door een stuk af snijden en in een pot met aarde te doen.

Stekken gaat vrij gemakkelijk. Zet de pot op een warme plaats. Wanneer de afgesneden stengel eerst in stekpoeder wordt gedoopt gaat de wortelvorming sneller. Na weken zijn er wortels snoeien van.


Geef de plant in de herfst minder water en geen mest. Geef in de winter weinig water, teveel water kan namelijk tot verrotting leiden of tot de vorming van schimmels. Vermeerdering passiebloem (zaaien, stekken ) Vermeerdering kan door zaaien of stekken. Mijn passiebloem bloeit niet, is de passiebloem dood?


Kans is groot dat je een drastische snoei hebt toegepast en dan wordt de eerstvolgende bloeiperiode overgeslagen. In dat geval moet je ze terugknippen tot maximaal cm. Hoe moet je passiebloem stekken ? Verzorging van de passiebloem. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting en mest tijdens de groei nogmaals.


Ze hebben allemaal een klimsteun nodig waaraan ze zich met hun hechtranken vast kunnen houden. Waar kan ik een passiebloem kopen? Klik dan hierboven op bestellen. Wil je de passiebloem kopen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.