woensdag 28 december 2016

Bloesem japanse kers

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? De bloeiperiodes zijn kort dus wees er. Zachtroze bloesemtakken in Takayama. Japanse bloesem in Shirakawa-go.

In Yudanaka moest de bloesem nog uitkomen Als de kersenbloesem is uitgebloei regent het confetti. Kersenbloesem op een begraafplaats. Het is wel zaak dat je de boom goed onderhoud en regelmatig terug snoeit, anders wordt hij veel te groot.


Als de boom bijna is uitgebloeid en het gaat een beetje waaien ligt en er mooi bloesem tapijt ij de tuin. Wil je dus vreugde en voorspoed in je keuken kies dan voor deze prachtige bloesem ! Met de neutrale grijze ondergrond past deze afbeelding in ieder keuken. Op latere leeftijd zakt de kroon van de Prunus serrulata Kanzaniets uit.

De bast van de Prunus serrulata Kanzan is glad en grijs bruin van kleur. In het Nederlands gebruikt men de term kersenbloesem. De kers (桜んぼ, sakuranbo) komt van een andere soort Prunus. Bloesem langs de rivier in Takayama. Zoete kersenbloesemtak met zacht roze en donkerroze bloesem.


Deze bloesem tak is gemaakt op een grillige houten boomtak van 145cm. Mooi om de losse tak in een eigen vaas of pot te zetten. Deze tak heeft geen houten voet als basis zoals de kunstbomen.


Moet er ingrijpend worden gesnoeid dan doen we dat liever in oktober-november. Maart-september Een ander verhaal is het wegsnoeien van opschot, daarbij trekken we ons van het bloeden niet zoveel aan. Verlichting in de kamer maak je persoonlijk met een lampenkap met een mooie fotoprint.


Bekijk ons aanbod voor meer bloemen! Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Deze japanse kers bloeit in april of mei zeer uitbundig met roze bloesem.


De Prunus Serrulata Kanzan heeft een gele herfstkleur, is erg geschikt in tuinen en parken en doet het op de meeste, liefst wat vochthoudende bodems.

Ontdek de voordelen van Reislogger Plus. Deze bladverliezende boom groeit in een vaas vorm en produceert een overvloed aan lentebloemen. De vruchtdragende kersenboom is een volledig andere soort boom. De buren van deuren verder hebben een japanse kers in de tuin staan.


Nu ligt onze tuin vol met bloesem en Fluffie en Bunny eten dat op. Het is met deze kersenbloesem alsof na een koude winter de aarde alle energie heeft samengeperst in de schitterende bloei van deze bloem. Hoe hevig en schitterend de bloei ook is, zij is, net als het leven, van kortstondige duur.


Het verwaaien van de bloesems tekent het einde van het leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.