maandag 19 december 2016

Snoeien witte regen

Entdecken Sie die große Auswahl an Musik - Klassiker und aktuelle Top-Hits! Verwijder scheuten die uit de basis komen, zij zijn waarschijnlijk wild. Verjongingssnoei is meestal niet nodig. Mocht u fors snoeien dan kan het jaren duren voor er weer bloemen verschijnen.


De witte regen staat prachtig in een witte border.

Op onze site hebben we een voorbeeld van een witte border staan. Een tweede bloei in september komt regelmatig voor. De eerste bloei komt pas jaar na het aanplanten. Ze moet eerst ‘volwassen’ worden.


Wisteria sinensis ‘Alba’ wordt toegepast op pergola´s en tegen muren. Een goede snoei kan leiden tot een rijker bloeiende blauwe regen. Kan ik de Wisteria snoeien ? Jazeker, het is erg belangrijk om je Wisteria goed te snoeien.

De wisteria houdt van een voedzame grond en een plek in de zon. Onderhoud en snoeiadvies blauwe regen. Voor een goede bloei is het aan te bevelen de blauwe regen twee keer per jaar te snoeien.


Dat voorkomt dat de plant een wirwar van takken wordt en zorgt ervoor dat de geurende bloemtrossen straks goed opvallen. Bij het snoeien van de blauweregen is het belangrijk om sterk snoeigereedschap te gebruiken. Om een volwassen wisteria onder controle te houden, moet hij keer per jaar gesnoeid worden. Bovendien stimuleert flink snoeien ook nog eens de aanleg van bloemknoppen.


Blauweregen (Wisteria) snoeien kan twee keer per jaar. Lees hier wanneer en hoe u blauweregen snoeit. Wist u trouwens dat er ook een witte en roze blauweregen bestaat? De violette, roze of witte vlinderbloemen verschijnen in april-mei.


Ze zitten in lange trossen en geuren heerlijk. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. De Witte regen valt op door haar bloei en bladeren. Van mei tot en met juni prijken bloemtrossen, met een lengte van gemiddeld centimeter, naar beneden hangend aan de plant.


Bij de Witte Regen zijn dit witte bloemen.

Blauwe regen snoeien tijdens de winter en de lente. Een blauwe regen snoei je ten minste twee keer per jaar om de stok en de plant in conditie te houden. Je zou de bloemknoppen gemakkelijk te snel beschadigen of afbreken. In dit filmpje groeit de blauwe regen langs de dakrand van een simpel schuurtje. Hebt u een mooie gevel, dan kunt u de plant ook met meerdere takken langs de ramen en de dakrand leiden.


Zorg dan wel dat u er altijd gemakkelijk bij kunt om te snoeien , dit moet immers jaarlijks gebeuren. Zo blijven er minstens één, maar meestal zelfs twee of drie knoppen aan de twijg zitten. Die gaan in het volgende voorjaar weer uitlopen.


Door de druivenplant in de winter goed terug te snoeien , voorkom je wildgroei en stimuleer je de groei van de plant. Als het winter is kun je het snoeien grondiger aanpakken omdat je de takken goed kunt zien. In de zomer is dat juli of augustus. Tijdens de zomermaanden kun je de lange uitlopers weghalen.


Snoei tweede winter (Afbeelding rechts) Kort de hoofdstengel in en bind de zijscheuten horizontaal aan, net als de eerste winter. Snoei zijscheuten met een derde van hun lengte terug op afgerijpt hout. Ga met deze serie door tot de toegemeten ruimte is opgevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.