zondag 25 december 2016

Narcissen bloeitijd

Narcissen bloeitijd

Ze kunnen zowel in de zon als in de halfschaduw staan. Na het narcissenbollen planten komt het verzorgen. Daarnaast staan ze graag in de zon.


Na de bloei is het verstandig om de bloemen eraf te knippen. Uit de bollen van de narcis wordt ‘galantine’ gehaald die in medicijnen tegen Alzheimer zit. Er bestaan ongeveer soorten narcissen , waarvan de bekendste de trompet-, de groot- en de kortkronige narcis zijn. Binnen deze soorten bestaan ongeveer 23. De narcis hoort bij dezelfde familie als de Amaryllis.


Van knalgeel tot romig en hagelwit, soms gesierd met een feloranje kroontje – narcissen brengen altijd een vleugje lente in huis. Niet alleen staan narcissen altijd heel vrolijk, sommige verspreiden eveneens een heerlijke geur, die ook al aan het voorjaar doet denken. In de volksmond is de narcis ook gekend als paaslelie of paasbloem.


Narcissen bloeitijd

Green Garden Flowerbulbs is de grootste online bloembollen groothandel. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online! Een oude narcissen soort uit Ierland. Standplaats: Zonnig tot Schaduw.


Vernoemd naar het gelijknamige karakter uit een kort verhaal van Washington Irving, vanwege de gelijkenis met zijn warrige wil. Afhankelijk van het seizoen wisselt het aanbod in onze webshop. Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten.


Wanneer je bloembollen in potten wilt planten zijn er nog meer mogelijkheden wat betreft de bloeitijd , immers een binnenklimaat kan de bloeitijd vervroegen. Gebruik voor het planten eventueel een bollenplanter. Wanneer de bloeitijd is aangebroken, zie je velden vol van deze mooie gele voorjaarsbloemen.


Meestal met grote groepen bij elkaar en in diverse gele en witte tinten. Hieronder leer je hoe je een narcis kunt tekenen en daarna misschien schilderen. De hoogte bedraagt tussen de twintig en veertig centimeter. Laat de narcissen gewoon staan en het blad rustig afsterven.


Dan wordt er weer voldoende voeding naar de bollen getransporteerd en heb je volgend voorjaar weer prachtige bloeiende narcissen in de tuin. Wilde narcissen bloeien ook (minder massaal) in natuurgebieden elders in België, de bloeiperiode is aanzienlijk vroeger dan op de Hoge Venen. Narcissus x imcomparabilis Mill.


Vanaf september tot december bieden wij je een uitgebreid assortiment aan verschillende narcissen. Je vindt het werkelijk allemaal in ons brede aanbod. Konijnen en herten bestendig. Afnemers in groothandel en export vinden ons assortiment in de jaarlijkse catalogus voor speciale narcissen uitgebreid met een aantal cultivars. U kunt voor alle vormen, kleuren, maten en aantallen bij ons terecht.


Narcissen bloeitijd

Division Alle hybriden die niet kunnen worden toegewezen aan een van de andere klassen, worden in deze klasse geplaatst. Deze klasse bevat heel weinig variëteiten met een ongelijke bloemvorm en bloeitijd. Hun locatievereisten en winterhardheid zijn afhankelijk van de variëteit. Tijdens de bloeitijd houd ik de planten goed in de gaten. Het is namelijk belangrijk om de uitgebloeide stengels te verwijderen.


De pol verdelen en uitplanten. Op die manier blijft er meer voedsel over voor de bollen. Deze plant ik uit op een plek waar veel zon. Dat is het inspannende aspect, daarnaast bestaat er ook een plezierig aspect aan bloemenbollen.


Er is namelijk niets makkelijker dan bloembollen te laten groeien en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.