donderdag 8 december 2016

Mollen in de tuin bestrijden

Goedkope producten, 1 Effect. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Diervriendelijke Muizenvallen! Ruim aanbod Insectenlampen. Grootste assortiment topmerken.

Voor 22:bestel morgen al in huis! Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online. Bovendien brengen ze door de gangen lucht in de bodem. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Bestrijden van mollen in de tuin ! Hoe en met welke middelen?


Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. Deze laatste zijn in de praktijk dan ook altijd de belangrijkste reden om er voor te kiezen om mollen te bestrijden.

Deze kleine en ogenschijnlijk schattige diertjes graven gangenstelsels om regenwormen te vinden. Mollen in de tuin bestrijden. Die zijn namelijk een echte lekkernij.


Terwijl de mollen ernaar graven, kunnen zij je zorgvuldig aangelegde tuin compleet verwoesten. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. Waarom moeten we mollen bestrijden ? Dat kan in de tuin zijn, rond bijgebouwen, rond en onder dierenhokken, enzovoort.


Naast het gehoor is ook de reukzin van de mol zeer goed om ondergronds prooien te kunnen lokaliseren. U kunt mollen uit de kwetsbare delen van de tuin houden met geuren en geluiden waar de mol niet van houdt. Dat is pas simpel mollen bestrijden in het gazon.


Ze blijven uit de buurt van het apparaat en de molshopen komen niet terug.

De nachtmerrie van iedere tuinliefhebber: mollen die te pas en te onpas naar boven komen en zo grote hopen omgewoeld grond achterlaten. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Ervaar het verschil met NuBuiten!


Indien dergelijke spullen in de tunnel van een mol liggen, graaft het beestje er gewoon omheen. Er ontstaat dus weer deels een nieuwe tunnel. Uitroken De eerste manier van mollen verjagen is met behulp van rook. Bij deze manier van mollen bestrijden wordt er vaak carbid. De vele molshopen zijn een doorn in het oog en kunnen ook verzakkingen in de tuin en bestrating veroorzaken.


Het meest effectief mollen bestrijden kan met mollenvallen. Er bestaan twee soorten mollenvallen, namelijk mollenvangkokers, waarmee je de mol levend vangt in een buisvormige val om hem vervolgens elders vrij te laten, en mollenklemmen die de mol niet sparen. Een kant-en-klaar tunnelstelsel van een eerdere mol maakt je tuin extra aantrekkelijk voor mollen.


Wanneer je de mol doodt, wordt zijn plekje al gauw weer ingenomen door een soortgenoot die op zoek is naar een nieuw territorium. Waar de mol voor sommigen wellicht vooral bekend is als de veroorzaker van molshopen, kent het hebben van mollen in de tuin ook een aantal voordelen. Hieronder leggen we de voor- en nadelen van het hebben van mollen in de tuin aan je uit.


Huis- tuin-en -keukenmiddeltjes die vaak geadviseerd worden, zoals mollen bestrijden met flessen of mollen bestrijden met water, werken vaak niet goed tegen de mol in jouw tuin. Met een mollenverjager of een mollenklem kun je de vervelende gravers in jouw tuin bestrijden en zorg je dat ze wegblijven. Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.