donderdag 15 december 2016

Kleine tuin ideen

Alle meubels shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Van tuinhout tot sierbestrating! De kleine tuin die bij dit huis hoort, heeft een fijne loungeplek gecreëerd. Verticaal tuinieren is natuurlijk ideaal in een kleine tuin en zelf een verticale kruidentuin maken is ook nog eens heel erg leuk.


Nog een leuke zelfmaker voor een kleine tuin : een houtopslag maken.

Bekijk het stappenplan voor de kruidentuin. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. De tuin heeft een eenvoudige indeling met een strook groenblijvende planten, een grasveld en een terras. Een ideale tuin als je weinig tijd hebt om de tuin te onderhouden of van rust en ruimte houdt.


Een kleine tuin vraagt om een praktische inrichting en een zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte. Maak in deze blog kennis met een aantal handige tips voor het inrichten en ontwerpen van een kleine tuin. Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten.


Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plant lage hagen om gedeelten van de tuin af te schermen.

Je weet zo niet hoeveel tuin er nog achter de haag ligt, waardoor deze groter oogt. Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen, gaat ook goed in een kleine tuin. De tuinen zijn klein en door rondom een schutting te plaatsen lijkt de tuin alleen nog maar kleiner. Krijg jij dan net als ik een opgesloten gevoel?


Dit moet toch juist andersom zijn! In de tuin moet je het gevoel van vrijheid ervaren en dit gaat veel beter in een ruimtelijke en groene omgeving. Hoe kan ik mijn schutting ‘opleuken’? Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras.


Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee. Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels. Een klein stukje natuur midden in de stad… Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp.


Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken? Ga dan naar tuinvrouwhuisman. Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Tuin ideeen doe je hier op!


Creatief combineren in een kleine tuin In een kleine tuin is het, zoals gezeg belangrijk om een stapje terug te doen, om niet te veel te willen. Een ander gevaar wat vervolgens op de loer ligt is een te sombere, grijze tuin , welke wellicht groot oogt, maar waar weinig leven in zit.

Lees verder om te ontdekken hoe je van je kleine tuintje. Als je een kleine tuin hebt, zul je keuzes moeten maken. Hier zijn natuurlijk allerlei tips en tricks voor bedacht. Als je de tuin helemaal vol zet met een grote diversiteit aan beplanting, zal het snel een te drukke uitstraling geven.


Dan wordt je tuin net een oerwou en dat is zeker voor een kleine tuin niet aan te raden. Rust en eenvoud werken erg goed in een kleine tuin. Hier geven we je tips voor de inrichting van een kleine tuin. Het is niet nodig om in een kleine tuin alleen kleine klinkers en kleine planten te gebruiken, grote tegels en enkele grote planten zien er juist royaal uit. Bomen zorgen in een kleine tuin voor diepte en decoratie.


Detaillering is wel belangrijk. Zo’n oud element vormt een mooi contrast als de rest van de tuin een moderne uitstraling heeft. Beperk het aantal planten dat je plaats en de functies en materialen in je tuin. Een bonte eclectische sfeer komt in een kleine tuin snel rommelig over.


Liefhebbers en professionals delen hun mooiste projecten op hét visuele tuinplatform.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.