donderdag 15 december 2016

Haagwinde bestrijdingsmiddel

De grootste in bestrijdingsmiddelen in Nederland! Tot een aantal jaren terug werd het bestrijdingsmiddel Round up aanbevolen en gebruikt maar dit middel is gelukkig uit de handel gehaald. Het heeft zoveel nadelige gevolgen voor mens en dier dat het uiteindelijk verboden is. Dit betreft verharde en onverharde terreinen en tuinen. Zowel onkruid als ongedierte dat we liever niet in onze tuin hebben.


Vaak grijpen we dan naar chemische bestrijdingsmiddelen die jammer genoeg heel wat nadelige gevolgen hebben voor mens en dier. En omdat ieder stukje natuur waardevol is, is het goed te realiseren dat het ook anders kan! Dat zal volgens mij wel meevallen. Heel veel distels, haagwinde en tal van andere woekerende onkruiden. De lange, witte wortels gaan diep de grond in.


Als u er niets tegen doet zal de plant binnen enkele jaren de hele beplanting overwoekerd hebben. Kijk daarom vroeg in het voorjaar al waar de haagwinde opkomt. Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft.


Ontdek alle producten van Roundup voor het goede onkruidverdelgen. Haagwinde bestrijden met een onkruidverdelger. In de voortuin van ons nieuwe huisje zag ik in het najaar dat er flink wat haagwinde in staat. Wie heeft goeie tips om dit.


De haagwinde onderscheidt zich van de akkerwinde doordat de steelbladen groot zijn en de kelk bedekken. Bij de haagwinde zitten geen en bij de akkerwinde wel twee korte, smalle (draadvormige) schutblaadjes halverwege de bloemsteel. Ze geuren iets naar vanille. Dit zeer doeltreffende bestrijdingsmiddel spaart grassen en kan worden toegepast in gazon, weide, graskant, grachtkant,.


Dit is een systemisch bestrijdingsmiddel waarbij het product via het blad wordt opgenomen in de sapstroom tot in de plantenwortels. Vaak is het toch nog nodig in het daarop volgend jaar opnieuw deze methode toe te passen. Op deze manier is men na tot jaar in het algemeen vrij van haagwinde. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen.


Op veel percelen is haagwinde een groot probleem. In mais is dit onkruid goed te bestrijden door Kart te spuiten, in granen kan Primus helpen. In aardappelen kunnen enkele bespuitingen met Titus uitkomst bieden en in suikerbieten de volle dosis Safari met olie.


Het grootste probleem vormt dit onkruid in suikerbieten en conservengewassen. Nagel: In onze tuin hebben we last van haagwinde (ook wel pispotjes genoemd). Het groeit overal doorheen, wat is hier aan te doen?


Dit versterkt de mix op moeilijk te bestrijden breedbladige onkruiden zoals kamille, haagwinde , en zwaluwtong. Voor de bestrijding van haagwinde is het iedeale advies een late 2e bespuiting uit te voeren. Peak is door zijn werking en goede gewasveiligheid (toepastbaar tot het 10-bladstadium), uitermate geschikt voor deze late toepassing. Convolvulus sepium) heermoes of kattestaart (ook paardestaart of akkerpaardestaart) (Equisetum arvense) Bestrijding van deze toppers is mogelijk maar niet eenvoudig.


Met veel doorzettingsvermogen kom je uiteindelijk meestal als winnaar uit de strijd. Betrouwbare werking De actieve stoffen van Primstar combineren de snelle werking van Starane met de werking bij lage temperatuur van Primus. Dit betekent dat u al vanaf half maart met Primstar kan gaan werken.


Het blad van haagwinde loopt spits toe, en heeft twee ronde bollingen onderin, (niervormig), akkerwinde doet dat niet: het blad heeft een stompe punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.