dinsdag 13 februari 2018

Gladiool bloem

Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ontdek ons ruim aanbod vitaminen!


Dagelijks verse bloemen van de kweker.

Vragen over uw product of over uw klachten. Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. De gladiool valt op doordat de bloemen aan weerszijden van de stengel bloeien.


De naam komt van het Latijnse gladius, wat zwaard betekent. Doorlatende, voedselrijke grond. De symboliek van de bloem past hier dan natuurlijk ook perfect bij: overwinning, kracht en trots.


Zet de gladiolen in een schone vaas in kraanwater.

Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Behalve door zaden te winnen uit de bloemen , verzamelen gladiolenkwekers de knollen, de onderste delen van de stengel die op bloembollen lijken. Tevens verzamelen zij de kralen, de kleine, secundaire knollen die aan de hoofdknollen groeien.


Gekweekte gladiolen zijn voornamelijk ontwikkeld uit Afrikaanse soorten. Ze heeft groen blad dat volledig is gestikt met mooie nerven. Het grote schutblad is los van de bloem buigbaar.


De gehele bloem is ook te buigen. Bijzonder is ook de Abessijnse gladiool (Gladiolus callianthus ‘Murielae’), de witte bloemen hangen sierlijk over en geuren heerlijk. De dikke wortels lijken op bollen, maar officieel zijn het knollen. De bloeiwijzen bestaan uit één of meerdere bloemen.


De stengels zijn over het algemeen niet vertakt. Ze bevatten één tot negen zwaardvormige, gegroefde bladeren, die worden omegeven door een omhulsel. De bladeren zijn in doorsnede kruisvormig of vlak.


Deze bloem verdient men na een bijzondere prestatie. Grootbloemige gladiolen Grootloemige gladiolen zijn de meest bekende gladiolen uit het Bakker. Ze zijn er in vele kleuren en soorten, maar ook in fraaie mengelingen.


Bloemen geven in augustus, denk eens aan klaprozen of gladiolen want deze bloemen horen symbolisch bij augustus.

Een ander woord voor een klaproos is natuurlijk papaver al wordt hij soms ook kollenbloem genoemd. Een kol is een heks, een heksenbloem dus. Als men nu in het begin van het jaar een nieuw zakje koopt met bv.


Symboliek van de Vierdaagse. De bloemen van de plant worden weinig in boeketten of bloemstukken gebruikt. Tevens is er een gezegde “De dood of de gladiolen ” met andere woorden: De bloemen zijn aan de finish.


De bloem heeft een ster cq zwaardvormige bladeren met in het midden een paarse vlek. De basis van de bloembladeren is paars, en vorm een donker ‘hart’. Over deze kweekmethode kan ik niks vinden. Dat ga ik volgend jaar gewoon doen. Lelies uit zaad kweken kan ik ook niet vinden op deze site.


Dat het kweken jaren duurt is niet erg. Ik wil graag de uitdaging aangaan! Door hun hoogte is het aan te raden de plant te steunen. Verwijder uitgebloeide bloemen voor langer plezier van uw gladiool.


Gladiolen houden van zon, zet ze op een zonnige plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.