maandag 5 februari 2018

Morus alba dakvorm

Vind en boek nu uw droomaccomodatie bij TUIvillas! Erkende Coach en Trainer Opleidingen: gedegen vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling. Morus alba Macrophylla is een cultivar van de Witte Moerbij waarbij het grootste verschil met de soort het blad is.


Later in het jaar ontstaan de eetbare vruchten, de vruchten zitten qua smaak tussen een braam en een framboos in. De dakmoerbei staat graag op een zonnige en beschhutte plek.

Morus Nigra heeft donker zwartrode vruchten en deze geven hardnekkige vlekken op het terras. De Morus Alba Fruitless heeft nauwelijks of lichtkleurige vruchten en de vlekken zijn navenant minder aanwezig. Hierdoor is deze beter geschikt om als dakboom toe te passen. Morus alba ‘Fruitless’ De grootbladige vruchtloze moerbei “Fruitless” variant draagt vanzelfsprekend geen vruchten.


Deze soort kenmerkt zich door de grote resistentie tegen plantenziekten. Snoei hem in de winter, dan krijgt hij in het voorjaar zijn bladeren weer terug. Plant hem als parasol boven uw picknick tafel!

De braamachtige vruchten zijn wit van kleur wanneer ze nog niet rijp zijn. Als de vruchten rijpen zullen ze dieprood tot bijna zwart verkleuren. De vruchten van de Moerbei - Morus alba zijn fris zurig van smaak. Omschrijving Morus alba De witte moerbei is al sinds de oudheid in Aziatische en Zuid-Europese landen in cultuur.


De vruchtjes kunnen zonder problemen uit de Morus alba worden geknipt. Wanneer en hoe snoei je de Morus Alba Fruitless Ik heb begin dit jaar de Morus Alba Fruitless geplan takken worden geleid langs een rek van bamboe. Ik heb gelezen dat deze boom in januari gesnoeid moet worden. De Dakmoerbei Morus alba fruitless is een prachtige dakboom met grote bladeren. Deze boom is geschikt op de meeste grondsoorten.


De boom is niet vruchtdragend. Het snoeien van de moerbei kan in Juni en tussen November en Februari. Van origine komt Morus alba uit China waar deze boom gebruikt werd als waardplant voor de kweek van zijderupsen. De sierwaarde van deze soort wordt verhoogd door de vruchten die op frambozen lijken.


Een Dakmoerbei dient minimaal tweemaal per jaar gesnoeid te worden om het dak in model te houden. De Bomenspecialist heeft de vruchtdragende variant ook in zijn assortiment.

De dak moerbei doet het goed op alle gronden en kan goed tegen de droogte. Belangrijk is om elk jaar kalk aan de grond toe te voegen. Plant de dakmoerbei in aanplantgrond en zet er een boompaal bij.


Na de onopvallende, maar rijke bloei worden dus geen vruchten gevormd. Morus alba is van nature éénhuizig en ‘Fruitless’ is een mannelijke cultivar. De opgaande twijgen in het begin leiden en vastbinden om zo het bladerdak mooi gesloten te krijgen.


De jaren daarna knip je elk jaar de lange opgaande twijgen weg. Dat mag je het hele jaar door doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.