vrijdag 9 februari 2018

Hybride kunstgras

Kunstgras: dé uitkomst voor balkon, terras of tuin. Is het gras groener bij de buren? Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Alle kunstgrassen vind je op beslist.


Bestel simpel en snel jouw kunstgras.

De groeiende populariteit van het voetbal, de druk op de beschikbare ruimte en de beperkte middelen voor het goed onderhouden van voetbalvelden bepalen welke ondergrond het geschiktst is voor een voetbalvereniging. Een Desso GrassMaster veld kan makkelijk het drievoudige aan. Er is veel minder speelschade aan het gras, zelfs bij intensief gebruik.


Ondanks frequentere bespeling vergt dit hybride systeem geen extra onderhoud in vergelijking met een standaard natuurgrasveld. Voor de aanleg van hybride grasvelden werkt BRAS FIJNAART nauw samen met DESSO Sports. Natuurgras kennen we allemaal, maar het kwalitatief steeds beter wordende kunstgras is zeker in opmars.


Ook de hybride tussenvorm – waarbij kunstgras gecombineerd wordt met natuurgras, is sterk in opmars.

Zeker in de professionele voetbalwereld overtuigt het hybride grasveld steeds meer gebruikers. Hybride is een combinatie van natuurgras met kunstgras. Een voorbeeld daarvan is GrassMaster, een Nederlandse uitvinding ontwikkeld in de vorige eeuw toen er nog geen kunstgras bestond dat met rubber was ingestrooid.


GrassMaster is al meer dan jaar op de markt en destijds dé oplossing voor overbespeling. Clubs kunnen met KNVB-geld van kunstgras naar hybride gras gaan. De KNVB werkt aan een plan om Nederlandse profclubs te verleiden van kunstgras in hun stadions over te stappen op hybride gras. Clubs die dat willen, zouden in de toekomst dan geld moeten kunnen lenen uit een pot bestemd voor innovatieve projecten.


Het hybride kunstgras wordt op rol geleverd en in-situ door middel van naaien onderling verbonden. Nadat de banen met elkaar verbonden zijn wordt de kunstgrasmat met een speciale hybride grondmix ingevuld waarbij een deel van de kunstgraspool aan de bovenzijde wordt vrijgehouden. Voetbalveld met kunstgras of hybride veld vs.


Een hybride veld is een met kunstgras versterkt natuurgrasveld. Het beste van twee werelden. Ons hybride systeem kent een cultuurtechnische benadering.


Een grasplant heeft lucht, licht, water en voedingstoffen nodig om goed te groeien. Het faciliteren van deze externe groeifactoren is dan ook de basis van onze unieke bodemopbouw. De backing bestaat uit kunststofvezels van deels biologisch afbreekbaar materiaal.

Het natuurlijke gras vergroeit met de kunstvezels waardoor een solide grasmat ontstaat. Het veld wordt door de gemengde samenstelling langer bespeelbaar en meer slijtvast. Bij dit systeem groeit het natuurgras in een geweven – deels biologisch afbreekbare – backing bestaande uit geweven pollen kunststofvezels, waardoor het natuurgras sterker, beter en langer bespeelbaar wordt. Dit resulteert in een succesformule met de bespeelbaarheid van natuurgras en een toplaag die veel slijtvaster is. De renovatie van de grasmat in Euroborg duurt ongeveer twaalf weken duren.


Alert Isolatie ontwikkelt een biobased hybride kunstgrasvel dat bestaat uit gewoon gras, kunstgras en een biobased component. De combinatie vormt een superieur alternatief voor velden met onderhoudsintensief natuurlijk gras, maar ook voor puur kunstgras , waarover steeds meer twijfels ontstaan. Volgens voorzitter Adriaan Visser is het een handreiking naar critici van kunstgras. Betaald voetbalorganisaties met nepsprieten waren eerder vooral vanwege de financiën fel tegen een verandering, maar zijn inmiddels bereid om mee te denken.


WIJK EN AALBURG – Bij NOAD’in Wijk en Aalburg is DESSO Grassmaster maandag begonnen met het aanbrengen van hybride kunstgras op de oefenhoek en het B-terrein. De eerste hybride kunstgrasstroken zijn al zichtbaar. Of u nu een sportveld van natuurgras, kunstgras of hybride kunstgras hebt: GKB Machines heeft er een machine voor die uw oplossing is.


Hybride pasvorm, een strak om de hand zittende keepershandschoenen met veel bewegingsvrijheid. De hybride pasvorm zorgt voor zeer veel contact met de bal. Bij deze hybride keepershandschoen van Elite zie je dat het vingergedeelte steeds breder wordt. De kunstgrasmat in het stadion van Roda JC is waarschijnlijk op korte termijn verleden tijd. De club wil de mat zo snel mogelijk inruilen voor hybride gras.


Dat laat algemeen directeur Wim Collard van Roda JC zondag weten aan het Algemeen Dagblad. Hybride gras is een combinatie van natuurgras (procent) en kunstgras (procent).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.