donderdag 15 februari 2018

Wanneer viooltjes planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Planten zie onze aanbiedingen! Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen.

Voor viooltjes om te bloeien moeten ze niet groeien. In de violen-kweek worden zelfs middelen gebruikt om de groei te stoppen zodat de bloei wordt geactiveerd. Normale tuingron die niet te nat is, is ideaal voor de vaste viooltjes.


Door de bloemen te plukken of de planten wat terug te knippen, wordt de bloei bevorderd. Gebruik potgrond voor het plaatsen van viooltjes in bakken en zorg ervoor dat het water gemakkelijk uit de bak kan lopen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is.


Geef de viooltjes regelmatig water, ook in de winter.

Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd. In een klein vaasje is een bosje viooltjes altijd decoratief. Ook mooi als versiering op een gedekte tafel. Zet ze nooit helemaal tegen elkaar aan, ze kunnen nog flink uitgroeien.


Doe eventueel wat potgrond of hele fijne tuinaarde in het gat voor u ze plant. Het viooltje houd immers van losse, humusrijke enigzins zandige grond. Tijd om de oude planten eruit te halen en wat nieuws op je balkon of bij de voordeur te zetten. Natuurlijk kun je ook een combinatie maken. November is het de perfecte tijd om winterviooltjes te planten.


Gewoon in de potgrond of zelfs gewoon in wat omgewoelde grond in uw tuin, doen ze het prima. Daar hoeft zelfs geen kunstmest en geen koemest aan te pas te komen. Viooltjes planten Viooltjes zijn niet veeleisend. Het enige dat ze vragen is een plekje in de zon, maar ook in halfschaduw doen ze het goed.


Je kunt de viooltjes dus niet het hele jaar door zaaien. Je kunt pas in de grond zaaien in de maanden juli en augustus.

Maarts viooltje (Viola odorata): het blad is hartvormig, rond of aan de top spits toelopend en de bladrand is gekarteld. De geurige bloem is violet en heeft een witte voet. Je hebt geen groene vingers nodig voor violen, want ze zijn heel makkelijk te verzorgen. Violen hebben een hekel aan hoge temperaturen.


Bestel eenvoudig en snel op beslist. Wilde viooltjes : maak een leuk wildboeket met viooltjes. Zowel leuk voor binnen áls buiten.


Wanneer je viooltjes in de vaste grond plant , plant ze dan dicht op elkaar voor het mooier, voller effect. Verzorging: Voor een mooie, constante bloei regelmatig water geven maar niet tijdens de vorst. Eigenlijk is het nu al vrij laat om nog viooltjes te planten , de hoofdbloei is al begonnen en ze bloeien nog een week of 4. Zodra het echt zomers en droog wordt raken ze in het zaad en zijn uitgebloeid. Het tijdstip van zaaien bepaalt wanneer ze bloeien.


Ze kunnen dus best wat vorst verdragen. Zaai buiten op een koel plekje en laat het zaaisel niet uitdrogen. In dit schema kun je precies zien wanneer je welke bollen kunt planten en wanneer ze vervolgens zullen gaan bloeien.


Het is verstandig om verschillende soorten te planten , zodat je constant van bloeiende bollen in je tuin kunt genieten. Je kunt op één plek bollen met verschillende bloeitijden planten , zodat het er nooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.