woensdag 21 februari 2018

Ideeen voor kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.


Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp.

Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee. De kleine tuin die bij dit huis hoort, heeft een fijne loungeplek gecreëerd. Verticaal tuinieren is natuurlijk ideaal in een kleine tuin en zelf een verticale kruidentuin maken is ook nog eens heel erg leuk. De tuin heeft een eenvoudige indeling met een strook groenblijvende planten, een grasveld en een terras.


Bekijk het stappenplan voor de kruidentuin.

Een ideale tuin als je weinig tijd hebt om de tuin te onderhouden of van rust en ruimte houdt. Je weet zo niet hoeveel tuin er nog achter de haag ligt, waardoor deze groter oogt. Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plant lage hagen om gedeelten van de tuin af te schermen. Werken in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen, gaat ook goed in een kleine tuin.


Probeer de tuin diervriendelijk te maken door het gebruik van bodembedekkende planten (beschutting voor kleine zoogdieren en amfibieën), besdragende heesters (beschutting en voer voor vogels) en nectarrijke bloemen, zoals lavendel, sedum en buddleja ( voor bijen, vlinders en andere insecten). Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een balkon, of een dakterras… De tuin is voor de meeste mensen een belangrijke leefruimte. Verfrissende ideeën voor jouw tuin. Hieronder de meest populaire en recente blogs. Ons gezamelijk doel is het creëren van inspirerende blogs over alle tuinonderwerpen.


Groen in de tuin zorgt voor een heleboel sfeer en bovendien is uit onderzoek naar voren gekomen dat een groene ruimte gezond is en voor rust zorgt. Massa zijn terrassen, paden en bouwkundige elementen. Bomen zorgen in een kleine tuin voor diepte en decoratie. Nog een leuke zelfmaker voor een kleine tuin : een houtopslag maken. Zo’n oud element vormt een mooi contrast als de rest van de tuin een moderne uitstraling heeft.


Een stadstuin of kleine tuin inrichten, hoe doe je dat?

Hier zijn natuurlijk allerlei tips en tricks voor bedacht. Een (in de meeste gevallen) voordelige oplossing voor bestrating in de tuin is de keuze voor betonnen tegels. Betonnen tuintegels zijn nog steeds de meest verkochte exemplaren in ons land en verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, motieven en afmetingen. In mijn ogen minstens zo mooi als je de juiste productcombinaties op elkaar weet af te stemmen. Tuininspiratie voor de kleine tuin - Een exclusieve kleine tuin op hoog niveau is klein in formaat, maar groots in detail en beleving.


Je kunt ook kiezen voor grote tegels, maar dat zorgt wel voor veel snijwerk en snijverlies. Tips voor het inrichten van een kleine tuin. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken? Ga dan naar tuinvrouwhuisman. Maak eerst een wensenlijst.


Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Diepte aanbrengen in de tuin. Dan kun je uitstekend werken met mooie zichtlijnen om dit een nóg duidelijker accent te geven.


Hiermee breng je meer diepte in je tuin. Dit kun je doen door een mooie boomgaard aan te leggen. Lees verder om te ontdekken hoe je van je kleine tuintje. Een tuin hoeft niet groot te zijn om te kunnen genieten.


Dit zorgt ervoor dat de tuin ook elk jaar, voor het gevoel, kleiner wordt. In een kleine tuin is meer inderdaad minder. Elk jaar blijven we nieuwe spullen kopen voor de tuin en elk jaar wordt de tuin iets voller. Volop inspiratietuinen en voorbeeldtuinen.


Rust en eenvoud werken meestal goed in een kleine tuin. Tuin ideeen doe je hier op! Beperk het aantal planten dat je plaats en de functies en materialen in je tuin. Een bonte eclectische sfeer komt in een kleine tuin snel rommelig over. Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels.


Denk aan een urban jungle of een moderne tuin stijl, zoals de strakke tuin met een ‘Hotel Chique’ thema. Binnen deze stijl geldt: less is more. Deze strakke tuin is minimalistisch en heeft klasse.


Een ander gevaar wat vervolgens op de loer ligt is een te sombere, grijze tuin , welke wellicht groot oogt, maar waar weinig leven in zit. Deze kleine lampjes geven de tuin altijd een feestelijke en gezellige uitstraling. De bohemische tuin wordt vanzelf romantisch, zeker als je kiest voor typisch bohemische decoraties. Deze schommel geeft bijvoorbeeld direct al een romantische sfeer in de tuin.


Een kleine jungle in je eigen huis, ook een erg goed idee om toe te passen als je een ruime hal hebt. En ook met wat minder ruimte kun je met tropische planten zorgen dat je een hele bijzondere sfeer gaat creëren. De beste tuin ideeën voor een kleine tuin vind je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.