donderdag 14 maart 2019

Vijverontwerp

Een vijver ontwerpen: hoe ziet een goed vijverontwerp eruit? Voordat de schop in de grond gaat, zul je eerst goed moeten nadenken wat je wilt en hoe je dat ook kunt realiseren. Een goede voorbereiding is hierbij erg belangrijk.


Vijverontwerp : voorbeeld van een vijver. Het ontwerp bestaat uit een totaalplattegron een dwarsprofiel en een beplantingsplan.

Elke mooie vijver begint met een goed ontwerp. Besteed altijd voldoende tijd aan het ontwerpen van je vijver, want fouten die je hier maakt kun je later niet meer corrigeren. Bij een goed vijverontwerp horen zowel een plattegrond van de vijver waarop de plek in de tuin te zien is, als een dwarsprofiel. Hierop zijn de diepte en de verschillende plateaus van de vijver zichtbaar.


Voorbeeld van een vijverontwerp waarin een plattegrond en een dwarsprofiel zijn opgenomen. Je kunt met deze plattegrond beoordelen of de vijver goed ligt voor wat betreft zonuren, afstand tot bomen, nabij het terras, zichtbaar vanuit huis etcetera. Op deze plattegrond van de tuin staat de vijver ingetekend.


Een prachtige vijver kan van uw tuin compleet plaatje maken.

U zult rekening moeten houden dat diverse vijverplanten op verschillende dieptes staan in de vijver. Het vijverontwerp van een natuurlijke vijver. Je vijver ontwerpen kun je op vele verschillende manieren doen.


Om echt te genieten van je vijver, moet je er voor zorgen dat deze in het beeld van je tuin past. Het is dus belangrijk dat je hier goed de tijd voor neemt! Als u een nieuwe vijver gaat aanleggen, is een goed ontwerp de eerste stap. Lees hier alles waar u aan moet denken bij het ontwerpen van de vijver.


Waar moet je vooraf allemaal aan denken? Welke keuzes moet je maken? Als duidelijk is wat u wilt en akkoord gaat met het door 5ers gegeven advies, dan kan dat advies uitgewerkt worden in een ontwerp. Met dit ontwerp kunt u zelf aan de slag, u kunt het door 5ers uit laten voeren of zelfs door derden. Indien u ervoor kiest om met het ontwerp zelf aan de slag te gaan, dan betaald u voor het advies.


Vijveraccent is dé specialist in Tilburg als het gaat om vijveraanleg en japanse koi karpers. Bekijk onze portfolio voor een goede impressie van ons werk. Hoveniersbedrijf Sander Bosch helpt u met een gedegen vijverontwerp.


Bij de start van het vijverproject nemen we eerst samen met u de huidige en de gewenste tuinsituatie door.

Vervolgens verzorgen wij het vijverontwerp , rekening houdend met uw wensen. Na goedkeuring van het ontwerp bespreken we de planning en uitvoering van uw vijver. Indien het advies u aanspreekt maakt 5ers een 3D impressie tekening van uw vijver, het.


Nu we al iets meer weten over de soorten vijvers is het tijd om het een en ander op papier te zetten. Wat ik altijd het makkelijkst vind is gewoon op een stuk blokjespapier 1cm x 1cm de tuin zoals hij nu is eens uit te tekenen. Geef je winkelwagen een naam en selecteer een type bestelling.


LET OP: het assortiment en de voorraden kunnen verschillen per vestiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.