dinsdag 19 maart 2019

Mottenplaag bestrijden

Rentokil geeft u advies over het bestrijden van motten. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden.


Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc.

Azijn is één van de natuurlijke manieren van motten bestrijden. Het advies is om een bakje heet water te mengen met evenveel azijn. En dat zet je dan in de kledingkast.


Motten bestrijden lavendel. Bovendien ruikt lavendel nog lekker ook. Als de mottenplaag je te veel wordt, kun je altijd naar de diensten van een professionele ongediertebestrijder vragen.


Het belangrijkste is dat alle broedplaatsen worden aangepakt, zodat er geen nieuwe motten meer bijkomen!

Een mottenplaag kan door de vakman op twee manieren bestreden worden: 1. Weer andere soorten tasten textiel aan. In beide gevallen kun je als bedrijf rekenen op forse verliezen, zeker als je een mottenplaag te laat ontdekt. Als u tijdens een mottenplaag , de motten in grote getalen ziet rondvliegen, roept dat soms paniekgevoelens op.


De gevaarlijke periode is dan echter al voorbij. Ze hebben al genoeg gegeten toen ze nog rups waren. De mottenlarven komen namelijk terecht in allerlei verschillende voedselmiddelen, zoals graanproducten, rijst, pasta en noten.


Deze mottenval trekt niet alleen mannetjes aan, ook de vrouwtjes komen hierop af. Hierdoor kun je met dit product een kleine mottenplaag uitroeien. Het is bijna niet mogelijk om te voorkomen dat textielmotten zich op een dag in je huis nestelen.


Larven kunnen eenvoudig worden overgebracht van kleding op kleding en zo binnenkomen. Ook kunnen volwassen motten door ramen en deuren binnenkomen. Zodoende kan een keukenkastje een mottenplaag voortbrengen.


Je kunt dan ook motten bestrijden door regelmatig op te ruimen. Als er sprake is van een mottenplaag , betekent dat namelijk dat er ergens motteneitjes uitkomen. Hoe bestrijd je motten in huis?

Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden.


Gelukkig is voorkoming en bestrijding goed mogelijk. Ook dit is een natuurlijke methode tegen motten. Hiervoor zijn veel natuurvriendelijke methodes te bedenken, echter kun je in geval van een hardnekkige mottenplaag ook overstappen op chemische bestrijding en zelfs professionele hulp. Daar kunt u preventief aan de slag. Plaats mottenballen en berg uw kleding op de juiste manier op om ervoor te zorgen dat de motten niet terug komen.


We leggen het u graag uit,zodat u voorgoed verlost bent van een mottenplaag. De beste manier is om een motvrije omgeving te realiseren. Zo geef je ze geen kans om eitjes te leggen en heb je ook geen last van van de gevolgen hiervan. De grote vraag is dan natuurlijk hoe je motten moet bestrijden. Hier vindt u handige tips om kleermotten doelgericht te herkennen, effectief te bestrijden en duurzaam tegen te gaan.


Hoe kan ik een mottenplaag tegen gaan? Wij bieden verschillende producten aan om motten te bestrijden of te verjagen. Wij verkopen bijvoorbeeld de bekende mottenvallen om kleding en levensmiddelen te beschermen en het mottenprobleem aan te pakken. Daarnaast hebben wij verjagers specifiek voor motten.


Ziet u een enkele keer een paar motten vliegen dan kunnen deze motten ook van buiten komen. Vliegen er van dezelfde soort elke dag meerdere motten ron dan heeft u waarschijnlijk een mottenplaag. Kledingetende motten worden meestal aangetroffen in ruimtes waar wollen kleding, lederwaren, bont of veren aanwezig zijn. Delen Kleding die al met motten in.


Je kunt de insecten ook naar een kartonnen doosje lokken, waarin je een plukje onbehandelde wol legt. Lijmvallen zijn niet alleen handig om te ontdekken of je motten in huis hebt, maar bestrijden de insecten ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.