dinsdag 12 maart 2019

Gladde betonvloer

Deze methode passen wij ook toe op vrijwel alle betonvloeren. Ook kunt u het contactformulier invullen. Gladde betonvloer stroef maken: De werkwijze. Voordat we van uw gladde betonvloer antislip beton gaan maken voeren we eerst een stroefheidsmeting uit.


Na de stroefheidsmeting gaan we de betonvloer eerst grondig reinigen met professionele schoonmaakmiddelen.

Voorkom uitglijden en laat een gladde betonvloer stroef maken! Wij kunnen elke andere steenachtige vloer minder glad maken zonder dat het zichtbaar iets aan het uiterlijk van de vloer verandert. Door het uitvoeren van een antislip behandeling veranderen wij uw gladde betonvloer in antislip beton. Door deze toepassing ontstaat het gladde oppervlak van de gevlinderde betonvloer. De zogenaamde paplaag van de vloer wordt verdicht.


Dit wordt herhaald totdat de oppervlakte volledig dichtgedraaid is en één geheel vormt. De betonvloer is dan ook een afgewerkte eindvloer met zijn eigen, unieke karakter en uitstraling. Bij een normale betonvloer wordt na een fijne structuur de schuurschijven van de machine er afgehaald en wordt de vloer verder afgewerkt met de afwerk bladen.

De vloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is. Dan heeft de vloer nu een zeer harde toplaag gekregen welke zeer slijtvast is. Wilt u een betonvloer laten storten die er mooi glad uitziet? Door dit proces ontstaat een gladde betonvloer met de bekende wolkachtige look. Een gepolierde betonvloer is een massief gegoten betonplaat met een minimale dikte van centimeter.


Na het storten van het beton wordt een toplaag aangemaakt die glad en egaal gemaakt wordt met een vlindermachine. Gepolierde beton wordt vaak gebruikt bij nieuwbouw woningen, grondige renovaties, opritten en terrassen. Het vlinderen van een betonvloer , ook wel polieren genoem is nodig om het beton na het storten te verdichten. Dit gebeurt met een vlindermachine, een apparaat dat voorzien is van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen.


De bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer, waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt. Het is namelijk zo dat een gladde vloer (vooral als die nat is), zó glad is dat mensen uitglijden en vallen. Aan de andere kant is een antislipvloersoms te stroef waardoor dus ook weer gevaarlijke situaties ontstaan.


Soms kan zelfs de glansgraad bepalen hoe men een gladde of stroeve vloer ervaart. Gevolg overal waar druppels regen op de vloer zijn gekomen putjes in het gladde beton. Bedrijfshal met gladde betonvloer.


In een bedrijfshal werd deze vloer van beton gelegd. Betonvloer ondergrond opruwen.

Controleer voordat u gaat verven ook of de vloer niet te glad is. Op een te gladde betonvloer ondergrond zal de vloerverf of vloercoating namelijk niet goed kunnen hechten. Dit kunt u controleren door een beetje water op de vloer te druppelen. Oplossing voor dit ongemak is het aanbrengen van een antislip coating. Hoe gladde betonvloer hoefijzerproof maken.


De boxen hebben een geruwde beton vloer , dat gaat dus super. Heeft iemand tips hoe ik deze vloer minder glad kan maken. Nog dagelijks gebeuren er helaas veel ongevallen door het uitglijden op gladde vloeren. Maar u kunt voorkomen dat mensen uitglijden!


Wil je het bijvoorbeeld toepassen in een inloopdouche, dan zal je dus wel moeten zorgen een waterdichte ondergrond. Verder moet je er rekening mee houden dat een gevlinderde betonvloer glad kan worden in combinatie met water (en zeep). Het gebruik van antislip douchematjes is daarom aan te raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.