woensdag 20 maart 2019

Betekenis pioenroos

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht.


We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch? Naast het feit dat de pioenroos simpelweg oogverblindend is, is er nóg een reden waarom je deze bloem kunt zien op elk voorjaarsfeest.

De betekenis van deze schone bloeister is namelijk minstens zo mooi. Pioenrozen staan voor echte liefde, geluk, voorspoed én bloeiende romantiek. Het waren voor mij té protserige zware pronkbloemen, die nauwelijks gedragen worden door hun ijle stelen. Tot dat ik, zomaar in de Franse Drôme in de onderbegroeiing van hellingbossen schitterende wilde exemplaren als een geestverschijning zag bloeien.


Hier legt de Moeder aan kinderen uit wat de betekenis van bloemen is, geeft inzicht en advies over hoe met planten en bloemen om te gaan en hoe je contact maakt met bloemen. Het boek Flowers and theri messages hebben we op het moment niet meer op voorraad. In China is de pioenroos het symbool van goed geluk, welvaart en rijkdom.

Een aantal is voor de tuin geschikt. De rassen van de Paeonia Lactiflora Groep zijn ontstaan door kruisingen. Er werd al ruim duizend jaar geleden mee begonnen.


Tegenwoordig zijn talloze rassen bekend. De botanische naam Paeonia gaat terug op de antieke oudheid. Paieon was de god van de genezing in het Oude Griekenland. Een groot aantal soorten van dit geslacht wordt gekweekt als tuin-en sierplant.


Overweeg je om een bloemen tattoo te laten zetten? Pioenen worden ook gebruikt als snijbloem. Lees onze informatie, tips, uitleg over de betekenis en laat je inspireren door onze voorbeelden! Maar er zijn nog veel meer bloemen met een interessante symbolische betekenis en verhalen.


In dit artikel ga ik het hebben over de pioen, de klaproos, het madeliefje en het meiklokje ofwel lelietje-van dalen. Pioen (paenia officinalis) Volksnamen: boerenpioen, echte pioenroos , jichtroos, pinksterbloem. Het speelt zich, zoals zoveel boeken van Buck, af in China, in de stad Kaifeng.


Het gezegde: “Zeg het met bloemen”, bestaat natuurlijk niet voor niets!

Met bloemen is het mogelijk om een boodschap over te brengen. Vrijwel elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Bloemen Betekenis Kleur Beige: Zandkleur, neutraal. Denk bijvoorbeeld eens aan een klaproos, ook wel papaver genoemd. Deze staat voor hoogmoe superioriteit, competitie en autoriteit.


Een pioenroos komt ook regelmatig voor in een tattoo. Door de vele blaadjes zijn er mooie ontwerpen te maken, en het staat voor vergankelijke weelderighei nobelhei hoogmoed en overdaad. Het leuke aan de pioenroos : hij is verkrijgbaar in meer dan duizend soorten, in allerlei kleuren en vormen.


Bijvoorbeeld met dubbele bloemen, een enkele rij bloemblaadjes, in de kleur roze, roo geel en wit. Ondanks dat de naam het suggereert is de pioenroos géén familie van de roos, maar van de paeoniaceae-familie. Op deze website geven we antwoord op deze vragen! Er is al veel gezocht naar de betekenis van pioenroos en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis.


Hieronder vind je betekenissen van het woord Pioen. Je kunt ook zelf een definitie van Pioen toevoegen. Wat is de betekenis van pioen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.