maandag 21 januari 2019

Btw verbouwing

Betref: BTW verbouwing Dag Elke, bedankt voor je reactie en ik zal proberen antwoord te geven op je vragen over de BTW verlaging van naar. Nog niet alles is bekend maar voorzover bekend staat alles hier boven in het bericht. Opgelet: de btw -bouwaangifte is vanaf 20.


Zo gauw de uitvoeringsbesluiten klaar zijn, vindt u hier meer informatie. Voorlopig moet u geen btw -bouwaangifte meer indienen.

Houd wel uw facturen en verantwoordingsstukken goed bij. U zal ze voor de nieuwe procedure later nog nodig hebben. Er zijn aan de Belastingdienst veel vragen gesteld over deze btw -verlaging over de arbeidskosten van verbouwingen (renovatie en herstel) van een woning. De meest gestelde vraag: Kan ik nog gebruikmaken van het lage btw -tarief bij renovatie, herstel en tuinonderhoud woningen? Antwoord: U kunt geen gebruik meer maken van het lage btw -tarief.


Niet meer voor alle renovatie aan uw woning, maar wel voor bepaalde klussen zoals schilderen, stukadoren, isolatie van uw woning. De BTW verbouwen bedrijf is voor het onderdeel arbeid nu tijdelijk.

Het is dezelfde maatregel als de verbouwing BTW voor woningen door particulieren. Dat betekent dat je voor sommige verbouwingen ook als bedrijf minder BTW hoeft te betalen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen als je toch al woningen wilde verbeteren. De BTW die drukt op de verbouwing is dus € 420.


Direct na de verbouwing worden de verdiepingen BTW belast verhuurd. Aan het begin van het vijfde jaar na het jaar van de eerste ingebruikname na afronding van de verbouwing wordt er verhuurd aan een nieuwe huurder die jaar vrij van BTW gaat huren. Ingrijpende verbouwing : toch herziening? In beide gevallen ging het om een ondernemer die een woonboerderij aankocht en deze vervolgens liet verbouwen, waardoor naast de woonruimte ook een (zelfstandige) kantoorruimte ontstond. De btw die ter zake van de verbouwing in rekening werd gebracht, werd door de ondernemers volledig in a! Verlaagd BTW tarief in de toekomst.


Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het verlaagde BTW tarief dat in het verleden werd toegekend reeds aanzienlijk is veranderd. De vraag die veel mensen zich met recht en rede dan ook stellen is hoe de toekomst van de BTW -verlaging er precies uit zal komen te zien. Btw bij verbouwing van woning. Het voelt misschien vreemd om een btw -voordeel te behalen met een woning die tot nu toe volledig buiten de btw is gehouden en verder ook niets met uw bedrijfsvermogen te maken heeft.


Toch kunt u een deel van de verbouwings - btw terugvragen, als u de verbouwing mede gaat gebruiken voor uw onderneming,.

Door de verplichte btw -heffing bij de overdracht en omdat de grond (uiteraard) niet als bedrijfsmiddel is gebruikt, kan bij verkrijging van de grond een beroep worden gedaan op de vrijstelling overdrachtsbelasting. Dat de verkrijger van de grond de berekende btw al dan niet volledig in aftrek kan brengen, doet de vrijstelling niet tenietgaan. Voor verbouwingen zijn verschillende btw tarieven, voor woningen ouder dan jaar geldt namelijk een verlaagd btw tarief op verbouw en herstel werkzaamheden. Voor woningen die jaar of jonger geldt dit verlaagde btw tarief niet, in zo een geval is er gewoon een btw tarief van van toepassing. Een besparing van op de kost van de verbouwing van een onroerend goed is niet niks.


Het is nochtans mogelijk door gebruik te maken van het verlaagd btw -tarief van. Soms is de fiscus echter spelbreker. Als de fiscus niet akkoord gaat met de toepassing van het btw -tarief van geldt het normale tarief van. Die integratieheffing houdt in dat de corporatie tijdens de verbouwing alle BTW op de verbouwingskosten in aftrek kan brengen, maar bij ingebruikneming van het vervaardigd onroerend goed wel BTW moet betalen over de voortbrengingskosten. Tot die kosten hoort onder meer de aankoopsom van het oorspronkelijke gebouw.


Stukadoor werkzaamheden met btw laag tarief. Ook op het stucwerk kan je flink besparen als jouw woning ouder is dan twee jaar. Net als bij het schilderwerk valt niet alleen het stucwerk zelf onder het lage btw -tarief, maar ook voor het voorbereiden en voorbehandelen van het stucwerk en de gebruikte materialen wordt btw gerekend.


De website van de FOD Financiƫn bevat alle informatie over btw en btw -tarief voor zowel het bouwen als het verbouwen van een huis. Alle mogelijke vragen rond de btw -aangifte worden in dezelfde rubriek beantwoord. Zou u niet akkoord gaan met de btw -berekening, dan vindt u daar de mogelijkheden om dit te bespreken met de bevoegde diensten.


Btw -expert Robert Rutgers van GIBO Groep Accountants en Adviseurs vertelt dat dat pas interessant is als de koper het nieuwe onderkomen aanwendt voor werkzaamheden die bijna volledig (procent of meer) btw -plichtig zijn. Voor sommige branches geldt zeventig procent. Je bent btw -plichtig als je voor de btw ondernemer bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.