donderdag 10 januari 2019

Glashelder vijver

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. De grootste collectie vijverbakken hier! Vijverbakken tegen de laagste prijzen.


Een vijver weer helder maken is gemakkelijker als u weet wat u moet doen. In dit artikel gaan we er uitgebreid op in. Op die manier wordt uw vijver weer glashelder.

De vijver glashelder maken begint met meten ! Dit is het belangrijkste advies wat we u kunnen geven ! Je moet weten wat er met de vijver aan de hand is. Veel onderhoud is er niet en u kan dus vooral genieten. Net wanneer uw tuin op zijn mooist is, veranderen algen uw glasheldere vijver in een troebele poel. Gelukkig is hier iets aan te doen!


Een massale groei van zweefalgen (groen water) en draadalgen ontsiert niet alleen uw vijver , het wijst ook op een storing van het biologisch evenwicht en kan de gezondheid van planten en vissen in gevaar brengen. Ik kan geen oordeel vellen over al dan niet azijn in de vijver.

Ik zou het alvast niet doen. Zout in de vijver kan wel maar zout zal je water niet helder houden. In een week tijd is mijn vijver van enigszins troebel naar glashelder gegaan, welliswaar is het water enigszins theekleurig maar wel glashelder , vreem maar ik ben uiteraard wel blij.


Dit jaar heb ik gelijk toen het troebel. Verlevendigen je vijver met vissen en het maakt hem veelal leuker om naar te kijken. Niet alle vissen zijn geschikt voor alle vijvers. Een nieuw aangelegde vijver waarbij het water nog niet helemaal in biologisch evenwicht is.


Het water van de vijver is onlangs ververst. De zuurstofplanten zijn uitgewerkt. Het filter werkt niet of niet goed. Je maakt je vijver eenvoudig weer helemaal helder.


Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen. Iedere vijver , glashelder. Aquaworl polyester filtersystemen. Voor iedere vijver , een pasklare en heldere oplossing. De Tuindokter toont je in dit filmpje de werking van een lavaveld met planten.


Deze tuinarchitect garandeert je zuiver en gezond water.

Wij zorgen voor een glashelder resultaat en een vijver zonder algen! Glashelder zorgt ervoor dat uw groene vijver weer helder wordt. Als het bacterieel evenwicht in de vijver niet goed is kan, onder invloed van zonlicht en andere natuurlijke processen, uw vijverwater groen en troebel worden.


Vaak gebeurt dit bij nieuwe vijvers maar ook na het schoonmaken van de vijver en het verversen van het water. Eentje die aan al jouw esthetische en hygiƫnische verwachtingen voldoet? Dan doe je best een beroep op een goede en ervaren aannemer met een bredere kijk op de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.