dinsdag 8 januari 2019

Tuinen van monet

Sla de wachtrij over en bespaar! Koop een Parijs Pasje met Viator. Ontdek onze iconische schoenen, kleding en meer online. De mooiste merken en producten vind je bij de Bijenkorf.


In veel van Vermeire’s prentenboeken nemen planten, bloemen, bomen en dieren een belangrijke plaats in.

Voordat u wegdroomt in de spiegelingen van de kleurrijke waterlelies, verzorgt kunsthistoricus Stefano Giani de inleidende tentoonstellingslezing. Sinds Mare en de dingen ben ik een grote fan van Kaatje. Na het lezen van Coco of het kleine zwarte jurkje ben ik fan van de kunstprentenboeken van Kunstmuseum Den Haag. In het dorpje Giverny, ongeveer anderhalf uur ten westen van Parijs, zijn de tuinen en het woonhuis van de schilder nog steeds te bekijken. Ontdek topattracties in Parijs met een sightseeingpas!


Snel en eenvoudig betalen. Vans schoenen bestellen bij OTTO.

Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Bekijk de volledige collectie van Vans. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Voor 22u bestel morgen in huis! Dé webshop voor topmerken.


Genoeg inspiratie voor een leven lang schilderen. Zijn tuin wordt zijn leven. Alleen van de waterlelies al meer dan 2doeken.


Tegenwoordig zijn de tuinen en het bijbehorende huis een toeristische trekpleister. U hoort verder onder meer een drinklied uit een opera van Verdi en prachtige pianomuziek van een Amerikaanse, impressionistische componist. Monet legt er een tuin voor aan. Skip the line with these priority Giverny pass.


Het is Sale bij de Bijenkorf! Niemand heeft het nog over de streken van een blinde. De Bloementuin ‘ Le Clos Normand’ en de lager gelegen Japanse watertuin met de beroemde Japanse bruggen die maar liefst keer in zijn schilderijen voorkomen.

Een groot deel van zijn beroemde ‘ tuinen ’, die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon. Boven het smalle deel van zijn vijver plaatst hij een karakteristieke Japanse brug.


Le Jardin des Plumes, The Originals Collection ligt in Giverny, en biedt art deco meubilair, een tuin en een terras. Vele prentenboeken volgden. Heerlijk hotel, kleinschalig in prachtige tuin. Zeer vriendelijke ontvangst en overige service.


Bezoek zijn huis én tuin in Giverny. In deze tuin lijkt het of de tijd bleef stilstaan…. Bij het wandelen op de paden kan je niet anders dan nu en dan halt houden om de prachtige natuur te bewonderen.


Hij schilderde landschappen, onder andere in Normandië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.